Sarcina

# concepere copil #sarcina #perioada sarcinii #perioada nasterii

Cand este cel mai bun moment sa ramai insarcinata

Faptul ca este costisitor sa cresti un copil determina multe femei sa amane momentul in care sa devina mame. Specialistii spun ca acest impediment poate fi usor de combatut, daca nasterea se petrece intr-o perioada potrivita.

Chiar daca cei mai multi dintre parinti isi calculeaza cu precizie costurile si tin cont de detalii precum pretul analizelor, al hainelor si al dispozitivelor de supraveghere pentru bebelusi, multi dintre ei ignora un aspect foarte important care conditioneaza cheltuielile: perioada in care se naste copilul.

Alegerea anotimpului in care vrei sa nasti

Bineinteles ca toti viitorii parinti isi doresc copii sanatosi, insa putini se gandesc cum sa reduca sansele imbolnavirii nou-nascutului (o simpla raceala poate genera costuri de spitalizare enorme). Cercetatorii medicali au dezvaluit ca cea mai nepotrivita luna in care sa nasti este luna mai, cand se inregistreaza cele mai multe nasteri premature (mai multe cu 10% decat in alte luni ale anului).

Incidenta de raceala si gripa este crescuta in intervalul cuprins intre lunile octombrie si martie, cele mai periculoase luni pentru nou-nascuti fiind ianuarie si februarie.

Cand este indicat sa concepi un copil

Studiile arata ca, pentru a evita sezonul racelilor, cea mai indicata perioada pentru concepere este sezonul estival, in intervalul iunie-august. Asta inseamna ca bebelusul tau se va naste in perioada martie-aprilie, ceea ce il fereste de perioada cu incidente mari de contactare a virozelor.

Mai mult de atat, studiile medicale au descoperit ca exista o legatura intre luna in care se naste copilul si greutatea sa la nastere, cei mai sanatosi fiind tot copiii conceputi in timpul verii si nascuti primavara.

Cum sa procedezi in privinta asigurarilor de sanatate

In primul rand, ar trebui sa ai in vedere acest aspect inca dinainte de a ramane insarcinata, pentru ca in acest fel vei capata oferte si reduceri pentru loialitate in momentul cand iti vei extinde polita.

In al doilea rand, casele de asigurari tin si ele cont de riscurile la care este expus copilul, inclusiv de cele influentate de perioada nasterii.

Fa-ti o polita care sa asigure monitorizarea medicala pe tot parcursul sarcinii si dupa nastere, chiar daca te va costa mai mult initial. In timp, vei recupera investitia prin faptul ca nu vei avea nevoie de ingrijiri medicale din pricina eventualelor complicatii.

Sursa foto: joywill.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului