Sarcina

# trimestru sarcina #viitoare mamici #sarcina

Ce trebuie sa stie orice mama despre cele 3 trimestre de sarcina

Orice femeie care a facut un test de sarcina si a descoperit ca urmeaza sa aiba un copil, incepe sa descopere o multime de trairi pe care nu le-a mai simtit pana atunci si ajunge sa se informeze intens despre tot ceea ce inseamna bebelusi si copii.

 

O sarcina poate sa fie dusa fara foarte mari probleme, chiar si fara informatii. Pana la urma, stramosii nostri se nasteau fara a avea la indemana internet si personal medical bine pregatit care sa le indrume pe mame. Totusi, orice viitoare mamica din ziua de astazi trebuie sa aiba cel putin o idee despre cum evolueaza sarcina pe luni si despre tot ceea ce este mai bine pentru ea.

Cel mai adesea, viitoarele mamici se ghideaza dupa cele 3 trimestre de sarcina, care definesc anumite stadii de dezvoltare si anumite particularitati.

Ce trebuie sa stie orice viitoare mamica despre cele trei trimestre de sarcina?

Trimestrul 1. Este reprezentat de primele 3 luni de sarcina si presupune dezvoltarea embrionului de la stadiul de embrion la cel de fat. La finalul celor 3 luni, marimea copilului este cea a unei piersici. Exista mai multe simptome pe care le descopera orice mamica in aceste 3 luni, oboseala cronica fiind unul dintre ele. In aceasta perioada trebuie sa existe destul de multe vizite la medicul ginecolog, sa se ia acid folic, care este esential pentru dezvoltarea bebelusului si sa renunte la fumat si la alcool, daca este cazul.De asemenea, este perioada in care trebuie sa se echilibreze foarte bine modul de alimentatie, fiind important sa se ceara sfatul unui nutritionist.

Trimestrul 2. Urmatoarele 3 luni de sarcina reprezinta o perioada in care mamica se simte foarte bine, pentru ca relatia mamei cu bebelusul incepe sa prinda contur. Este perioada in care fatul incepe sa se miste, lucru pe care il poate descoperi intreaga familie. Pana la sfarsitul lunii a 4-a, fatul ajunge la 140 de grame, iar in luna a 5-a acesta are deja 450 de grame. Din saptamana a 14-a incep sa dispara anumite simptome de sarcina, insa apar alte simptome cum ar fi dificultatile de respiratie sau senzatia de picioare grele.

Trimestrul 3. Odata cu luna a 7-a si saptamana 28 incepe trimestrul 3 de sarcina, care se incheie odata cu nasterea copilului. Corpul bebelusului incepe sa fie palpabil fara dificultate, ceea ce ofera un sentiment deosebit, atat pentru mama, cat si pentru tata. Incepand cu luna a 8-a de sarcina, aproape toate organele bebelusului incep sa functioneze normal, cu exceptia plamanilor, care functioneaza doar dupa nastere. In aceasta ultima perioada, mamicile vor experimenta contractii, tensiune arteriala mare si dificultati in timpul somnului. Sunt lucruri normale, insa, care nu ar trebui sa sperie, mai ales daca exista o informare cat mai corecta.

Orice sarcina este frumoasa, dar aduce cu sine o multime de emotii. Exista destul de multe riscuri pe care le pot descoperi parintii, dar care pot fi preintampinate cu o informare cat se poate de corecta. Tocmai de aceea, relatia cu un medic bun, dar si o sursa cat mai corecta de informatii online sunt foarte importante.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele