Sarcina

#sarcina #gravida #gemeni

Cum sa te pregatesti pentru sarcina cu gemeni

Sarcinile cu gemeni au fost tot mai dese in ultimii ani datorita medicamentelor si tratamentelor de fertilizare . Pregatirea pentru o sarcina dubla sau chiar multipla, dar si sarcina in sine este usor mai complicata decat una cu un singur bebelus.


In principiu sarcinile cu gemeni sau multiple apar atunci cand sunt eliberate doua sau mai multe ovule in timpul menstruatiei , iar acestea ajung sa fie si fertilizate.


In cazul gemenilor indentici, este ferilizat un singur ovul care ajunga sa se divida, iar acest lucru se poate intampla cu sau fara ajutorul tratamentelor de fertilizare.  Pe de cealalta parte, in cazul fertilizarii in vitro sau a altor tehnologii de fertilizare, se introduc in uter, de obicei, 3 sau chiar mai multe ovule in speranta ca macar unul dintre acestea va reusi sa fie fertilizat. Totusi, in anumite cazuri sunt ferilizate chiar si doua sau mai multe.


Cum sa te pregatesti pentru o sarcina cu gemeni


Mananca bine


In primul rand, pentru inceput trebuie sa maresti cantitatea de nutrienti pentru a oferi bebelusilor toate resursele necesare unei dezvoltari corecte si sanatoase. In  principiu, trebuie sa maresti cantitatea de proteine, insa nu neglija nici aportul de vitamine si minerale. Proteinele ajuta la imbunatatirea si intarirea placentei si a lichidului amniotic. De asemnea, o dieta sanatoasa , bazata pe multe vitamine extrase din surse naturale iti va feri organismul de eventualele infectii care pot pune in pericol atat viata ta, cat si pe cea a bebelusilor.


In mod normal, 300 de calorii peste limita normala vor asigura bebelusilor resursele necesare.


Gaseste un doctor cu experienta


In acelasi timp, este foarte important sa gasesti un medic care are experienta cu sarcinile multiple si care sa te sfatuiasca, sa iti spuna care sunt analizele de care ai nevoie si ce suplimente alimentare sunt obligatorii pentru ca sarcina sa decurga fara probleme.


De asemenea, gaseste si  alte mamici care au trecut prin aceasta experienta si care iti pot impartasi din secretele si povestile lor.  Discutiile cu acestea te vor incuraja si iti vor da putere sa treci mai usor pentru toate incovenientele produse de sarcina multipla.


Odihneste -te


Avand in vedere ca organismul tau „munceste” de doua ori mai mult, este necesar sa te odihnesti si sa dormi mai mult. Asigura-te ca iei pauze regulate din activitatile zilnice si ca dormi cel putin 8 ore pe noapte. In plus, medicul iti poate sugera un program mai scurt de munca, asa ca ar fi bine sa-l asculti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare