Sarcina

#calculator sarcina #sarcina

Fii in forma in timpul sarcinii

Ai primele simptome de sarcina? Tocmai ti-ai facut testul si a iesit pozitiv? Felicitari, esti insarcinata, astfel ca e bine sa incepi sa ai grija de tine si de bebe inca din primele zile ale sarcinii! Mai jos ti-am pregatit o lista cu sfaturi utile, dar si recomandarea noastra de a folosi calculator sarcina, aplicatie care isi poate transmite data probabila a nasterii.

1. Beti apa

Stim cu totii ca trebuie sa bem apa, iar hidratarea este foarte importanta in timpul sarcinii. Corpul tau trece prin transformari mari in aceasta perioada. Chiar vei simti nevoia de a bea mai multa apa, deoarece schimbarile din organism si micutul tau au nevoie de hidratare pentru a se dezvolta sanatos.

Apa ajuta corpul sa absoarba nutrienti esentiali in celule si transporta vitamine, minerale si hormoni catre celulele sanguine.

2. Faceti miscare

Sarcina nu este o scuza pentru a face pauza de la miscare. Daca medicul tau iti interzice sportul, ar trebui, chiar daca uneori poate fi dificil sa te misti pe cat de mult posibil.

Ar putea fi o plimbare la ora pranzului, o sedinta de inot de dimineata sau o intindere pe covorasul de yoga.

3. Prioritizeaza-ti timpul

Desi uneori poate fi greu sa gasesti timp pentru tine, trebuie sa fie o prioritate. Profita de sarcina si fa-ti timp pentru a citi, pentru a-ti stabili obiective si a-ti reincarca energia.

4. Limiteaza cantitatea de zahar

In timpul sarcinii, viitoarele mamici au tot felul de pofte. Insa exista o presiune constanta de a manca alimente si preparate sanatoase, deoarece nu mananci doar pentru tine, ci si pentru copilul tau. Atentie insa la tentatia cea mai mare: zaharul si dulciurile.

In urma studiilor, s-a demonstrat ca femeile care au consumat cantitati mai mari de zahar au prezentat un risc mai mare cu 38% de a dezvolta alergii si cu 10% un risc mai mare de a dezvolta astm alergic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului