Sarcina

#sarcina #nastere #alimentatie sarcina #mituri sarcina

Mituri despre sarcina demascate

Sarcina este o perioada speciala in viata oricarei femei. Odata cu schimbarile fiziologice care au loc in organism, viitoarea mama este curioasa sa afle cat mai multe despre aceasta stare, insa exista pericolul de a cadea in capcana miturilor si povestilor auzite de la diversi "specialisti" sau despre care au citit pe internet. Iata cateva astfel de mituri si adevarul din spatele lor.

Mancarea interzisa

Exista cateva feluri de mancare despre care se spune ca sunt interzise atunci cand esti gravida. Potrivit everydayfamily.com, crenvurstii, sushi sau somonul afumat sunt tipurile de alimente pe care le poti consuma in cele 9 luni de sarcina, chiar daca se spune ca trebuie sa te feresti de ele.

Pestele are acizi grasi Omega 3, crenvurstii se mananca dupa ce au fost fierti la peste 70 de grade Celsius, iar sushi-ul este permis cu exceptia rulourilor care contin rechin, macrou si peste-spada.

Evita sa faci baie

Acest mit este partial adevarat. In sarcina sunt interzise baile fierbinti, sauna sau jacuzziul. In general sunt recomandate dusurile scurte, insa atunci cand te doare spatele din cauza greutatii sarcinii ai voie sa faci o baie cu o durata putin mai lunga. Conditia este ca apa sa nu depaseasca 38 de grade Celsius.

Sexul copilului

Exista o multime de mituri legate de dezvaluirea sexului copilului inainte de nastere. De exemplu, daca ai burta mare se spune ca ai fata. Nimic mai fals, sansele sunt egale de a avea baiat sau fata.

Alte mituri sunt legate de linia neagra de sub buric, ori de pozitia in care bebelusul sta in burtica, chiar de ritmul bataii inimii care daca este de peste 140 bpm inseamna ca este fata, sub aceasta cifra este baiat. Nenumaratele cercetari facute de specialisti au demonstrat ca aceste mituri sunt doar povesti din folclor si nu se bazeaza pe rezultate stiintifice.

Urgentarea nasterii

Cu cat se nasterea este mai aproape, cu atat pari mai nerabdatoare sa iti tii bebelusul in brate. Poate ai auzit de existenta catorva mituri despre urgentarea acestui moment. Unele dintre ele se refera la faptul ca trebuie sa mergi cu masina pe un drum de tara, altele iau in considerare o plimbare pe plaja, in timp ce unele iti recomanda sa mananci alimente picante.

Indiferent care sunt aceste mituri, studiile au aratat ca nici un astfel de mit nu te va face sa nasti mai repede.

Sursa foto: blogs.momaha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele