Sarcina

#fertilizare in vitro Romania #infertilitate romance #fertilizare in vitro #infertilitate feminina

Peste 30% dintre romancele de peste 35 de ani nu pot avea copii! Fertilizarea in vitro, rezultate ca in Europa!

Infertilitatea afecteaza 30% dintre femeile de peste 35 de ani din Romania, insa, in ciuda acestei statistici ingrijoratoare, 56% din persoanele afectate nu consulta un medic specialist. Din fericire,  o treime din fertilizarile facute in Romania se finalizeaza cu nasterea unui copil, rata de reusita similara cu cea europeana, care variaza intre 30% si 40%.

“Problemele de fertilitate pot avea numeroase cauze, de la cele de natura hormonala, medicala, pana la stres ori sedentarism. Fertilizarea in vitro este, in egala masura, o alegere a echipei de medici specialisti si a cuplului, iar ea trebuie facuta cu responsabilitate, exploatand fiecare sansa si minimalizand riscurile”, sustine dr. Chadi Muheidli, medic specialist obstetrica-ginecologie.

Statisticile arata ca in Romania, sansele au crescut de la sub 30% inainte de 2009, la aproape 35% in prezent, gratie perfectionarii medicilor si a aparaturii de ultima generatie.”intr-un domeniu atat de delicat si de sensibil cum este infertilitatea, orice sansa in plus poate face diferenta intre a fi si a nu fi parinte. Tocmai de aceea un pacient informat corect si cu onestitate poate alege mai usor medicul potrivit, care sa ii ofere o solutie adecvata, dar si suportul emotional necesar, adauga dr. Muheidli.

In anul 2015, Ministerul Sanatatii a alocat 2.040.000 lei pentru reluarea Subprogramului de fertilizare in vitro si embriotransfer, suma din care pot fi acoperite 330 de proceduri de fertilizare la un cost de 6.188 de lei fiecare. Suma alocata nu acopera integral costurile unei proceduri, iar pacientii sunt nevoiti sa achite in plus cel putin 2.200 de lei.
 

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului