Sarcina

#conceptie #sarcina #anticonceptionale #alimentatie #control #fertilitate

Preconceptie: Pregateste-ti corpul pentru viitoarea sarcina!

Stresul, alimentatia necorespunzatoare si obiceiurile nocive sunt cativa dintre factorii care prezinta un risc pentru sanatatea ta, in momentul in care te decizi sa ramai insarcinata. Medicii sustin ca pregatirea corpului pentru sarcina trebuie sa inceapa cu trei luni inainte de conceptie. Iata cateva sfaturi pentru a-ti pregati corpul pentru viitoarea sarcina!

1 Efectueaza un control medical

Examinarea medicala preliminara va include un test Papanicolau si teste de sange pentru a se stabili daca organismul tau este pregatit pentru acest pas.

2 Renunta la metodele contraceptive

In primul rand, daca te-ai hotarat sa ramai insarcinata, trebuie sa renunti la anticonceptionale sau orice alt tip de contraconceptie pe care l-ai folosit. Nu te astepta totusi sa ovulezi imediat, intrucat organismul are nevoie de timp pentru a se adapta lipsei anticonceptionalelor.

3 Ai grija la alimentatie

Nu exista un regim alimentar specific pentru a stimula fertilitatea, dar, intrucat alimentatia este importanta pentru intregul organism, este benefic sa urmezi o dieta corespunzatoare pentru a-ti pastra corpul intr-o forma fizica buna. In acest sens, este ideal sa cresti aportul de alimente sanatoase, hranitoare. Consuma multe fructe, legume si cereale integrale.

In plus, este important sa fii atenta la greutatea corporala. Daca esti subponderala sau supraponderala, ai grija sa rezolvi aceasta problema inainte de a ramane insarcinata. Discuta cu medicul tau despre cum poti ajunge la greutatea ideala inainte de conceptie.

4 Fa sport

S-a dovedit faptul ca exercitiile fizice moderate sunt benefice pentru imbunatatirea fertilitatii si mentin corpul sanatos. Exercitiile fizice ajuta atat sistemul de reproducere, cat si sistemul circular. Astfel, se reduce stresul.

5 Renunta la obiceiurile nesanatoase

Daca fumezi, consumi alcool sau iei diferite medicamente, acum este timpul sa renunti. Toate aceste vicii iti afecteaza sansele de a ramane insarcinata si, mai mult decat atat, exista riscuri mari ca bebelusul sa se nasca cu probleme cum ar fi greutate mica a corpului sau chiar retard mintal.

Sursa foto: whattoexpect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare