Sarcina

# pregatire sarcina #sarcina

Pregatirea pentru sarcina: 8 zile si 8 pasi importanti pentru sanatatea ta

Daca iti doresti sa devii mama si planifici sa ai un copil, iata tot ce trebuie sa stii pentru a avea o sarcina sanatoasa.

Ziua 1: Incercati Yoga

Yoga are o serie de beneficii pentru fertilitatea ta. A participa regulat la sedinte de yoga poate ajuta la emotii si anxietatea legate de procesul de conceptie. De asemenea, iti vei intari si iti vei intinde corpul in pregatirea sarcinii.

Ziua 2: Vizitati stomatologul

In timp ce obtineti toate verificarile, este mai bine sa va opriti pentru a va privi dintii. In timpul sarcinii, hormonii din corpul tau iti pot afecta gingiile si dintii. Bunele obiceiuri de periere inainte de sarcina pot ajuta la evitarea gingivitei si a cavitatilor de sarcina.

Ziua 3: Renuntati la tutun, alcool

Fumatul si consumul de alcool pot dauna unui copil nenascut in mai multe feluri. Fumatul iti expune bebelusul la substante chimice daunatoare, restrictioneaza fluxul de sange si poate chiar provoca o nastere prematura. Bautura expune copilul la riscul sindromului de alcool fetal (FAS).

Ziua 4: Atingeti-va greutatea sanatoasa

Iti cunosti indicele de masa corporala (IMC)? Medicul dumneavoastra va calcula probabil acest numar la fizicul dumneavoastra. Daca IMC-ul dvs. se incadreaza in categoriile supraponderale sau obeze, discutati cu medicul despre diete sanatoase de slabit. Daca IMC dumneavoastra se afla in categoria subponderala, discutati si cu medicul dumneavoastra.

Ziua 5: Aduna istoric medical de familie

Sanatatea copilului tau va fi influentata si de factorii genetici care au radacini in arborele genealogic. Inainte de a ramane insarcinata, este posibil sa doriti sa intrebati parintii sau alte rude daca exista vreo afectiune genetica care poate aparea in linia sanguina. Acelasi lucru este valabil si pentru partenerul tau. Puteti face o intalnire cu un consilier genetic pentru a discuta problemele dvs. si a face teste suplimentare.

Ziua 6: Discutati prescriptiile

Asigurati-va ca medicul dvs. stie ca incercati sa concepeti, astfel incat sa arunce o privire la retetele, medicamentele sau orice alte suplimente pe care le puteti lua. Unele dintre aceste medicamente pot sa nu fie in siguranta in timpul sarcinii.

Ziua 7: Somn bun

Multi parinti se ingrijoreaza de somn in zilele de dupa ce aduc acasa manunchiul lor de bucurie. Dar somnul in timpul sarcinii poate fi la fel de evaziv.

Ziua 8: Limitati cofeina

Bei multa cafea sau alte bauturi cofeinizate? Recomandarile zilnice de consum pentru femeile insarcinate reprezinta doar aproximativ 12 uncii de cafea pe zi. Incercati sa reduceti cantitatea treptat daca in prezent consumati mai multa cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului