Sarcina

#sarcina #distractie #repaus # repaus la pat # sarcina si sarbatori

Repausul la pat in sarcina si metode de a te distra de sarbatori

Repausul la pat poate fi un eveniment extrem de neplacut, in special in perioada sarbatorilor de iarna. Exista insa numeroase lucruri pe care le poti face in aceasta perioada si care te vor face sa te simti bine.

In acest fel exterienta ta neplacuta va fi mai putin dureroasa. Mancarea buna, hobby-urile noi sau lecturile amuzante sunt doar cateva dintre modalitatile prin care te poti inveseli atunci cand esti consemnata la pat.

Iata ce poti face:

Maraton de filme

In aceasta perioada poti viziona filme tematice, de Craciun si Revelion, care sa te inveseleasca si sa iti ofere o stare pozitiva. De asemenea, acum poti recupera la capitolul seriale. Daca ti-ai dorit sa vezi un anumit serial, sau mai multe, si nu ai avut timp, acum este momentul oportun.

Jurnal handmade

Pe perioada de consemnare la pat poti realiza diverse obiecte pe care sa le daruiesti celor dragi sau pe care sa le folosesti chiar tu. De exemplu poti realiza un jurnal handmade pe care sa il folosesti atunci cand cel mic va veni pe lume.

In acest jurnal poti lipi fotografii cu cele mai importante evenimente din viata de bebelus, precum sosirea acasa, prima baita sau primul Craciun.

Manichiura

Orice femeie are nevoie de putin rasfat, asadar profita de aceste momente si ingrijeste-ti corpul. Ai grija de unghiile si mainile tale, hidrateaza-le si foloseste oja in culori stralucitoare. Nu uita nici de degetele si unghiile de la picioare.

Croseteaza

O alta modalitate prin care poti petrece de sarbatori este sa crosetezi celor dragi obiecte calduroase de iarna. Poti realiza chiar mici obiecte pentru bebelusul tau. Realizeaza o paturica calduroasa, in culori calde sau sosete si caciulite calduroase.

Citeste romanele preferate

In aceasta perioada, profita de timpul petrecut in pat si recupereaza la capitolul lectura. Ii poti ruga pe cei din casa sa iti achizitioneze cartile autorilor preferati sau te poti abona la diverse reviste.

Puzzle

In perioada sarbatorilorde iarna poti petrece cateva momente de distractie alaturi de cei dragi prin rezolvarea unor jocuri de tip puzzle. Atmosfera va fi placuta, plina de veselie si pentru cateva ore vei uita de problemele de sanatate.

Mancare buna

Acum te poti rasfata cu preparatele culinare preferate, pe care cei dragi ti le vor oferi cu siguranta. Si pentru ca esti consemnata la pat, prietenii tai te vor rasfata cu cele mai rafinate preparate.

Ai grija insa sa nu exagerezi cu mancatul si sa te hidratezi corespunzator.

Masaj

Toata lumea indrageste masajul picioarelor, in special femeile insarcinate care sufera in mod frecent de umflaturi ale membrelor. Roaga-ti partenerul sa iti ofere un masaj parfumat. Foloseste uleiurile esentiale preferate si aprinde si cateva lumanari parfumate .

Sesiune de cantat

Daca esti pasionata de muzica si stii sa canti la anumite instrumente, nu lasa problemele de sanatate din timpul sarcinii sa stea in calea pasiunilor tale.

Ofera-le celor dragi adevarate concerte si roaga-i sa cante alaturi de tine melodiile preferate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare