Sarcina

#sarcina #test de sarcina

Semnele care iti arata ca esti insarcinata

Banuiesti ca ai ramas insarcinata, insa nu stii care sunt semnele care sa iti confirme? Ei bine, exista anumite semnale pe care corpul tau ti le ofera in momentul in care astepti un copil. Iata cateva dintre cele mai frecvente.
Lipsa menstruatiei
Cel mai intalnit semn al unei sarcini este intotdeauna lipsa menstruatiei lunare. Asadar, daca in general ai o menstra regulata, dar de data aceasta a intarziat mai bine de doua saptamani, este aproape sigur ca urmeaza sa fii mamica.
Sangerare usoara
De obicei, atunci cand ovulul fecundat se deplaseaza catre uter, pot sa apara sangerari usoare care pot semana, mai degraba, cu secretii roz sau maronii.
Sani tari si sensibili
In primele zile de sarcina, femeia poate avea dureri usoare la nivelul sanilor. De asemenea, acestia pot deveni mai sensibili decat in mod obisnuit, iar mameloanele isi pot schimba usor culoarea.
urinare frecventa
Un alt semnal frecvent intalnit in cazul femeilor gravide este urinarea frecventa. Acest lucru se intampla deoarece uterul se umfla si apasa vezica urinara .
Constipatie
Constipatia este un semn precoce in caz de sarcina si apare datorita unor modificari hormonale care ingreuneaza tranzitul intestinal. Hormonii relaxeaza musculatura din jurul tubului gastro-intestinal, iar acest lucru face ca alimentele sa treaca mai incet prin sistemul digestiv.
Oboseala si epuizare
Alte doua semne care arata prezenta unei sarcini sunt oboseala si epuizarea imediata, fara depunerea vreunui efort. Aceasta schimbare este cauzata de anumite dereglari hormonale.
Ameteala
Ameteala este o senzatie absolut normala atunci cand o femeie este insarcinata, frecventa in primul trimestru al sarcinii. Principala cauza a aparitiei ametelii este cresterea nivelului hormonilor, lucru care duce la relaxarea vaselor sangvine si, in final, la cresterea tensiunii care cauzeaza ameteala.
Greata
Cel mai frecvent semn al unei sarcini este greata care apare in mod deosebit dimineata, intalnit la aproape 80% dintre femeile gravide. De obicei greturile matinale se intind pe o perioada de aproximativ patru saptamani, insa in cazul anumitor gravide se pot mentine pe tot parcursul sarcinii.
Pofte
O parte din femeile insarcinata se confrunta cu bine cunoscutele pofte alimentare. Daca simti in anumite momente ca vrei sa mananci un anumit aliment si iti stapanesti cu greu pofta, este foarte posibil sa fii insarcinata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele