Sarcina

#dispozitive wifi #infertilitate #barbati #infertilitate masculina

Studiu! Dispozitivele WiFi afecteaza fertilitatea barbatilor!

Specialistii afirma in mod constant faptul ca dispozitivele din ziua de astazi ne pot afecta sanatatea, insa un studiu recent a dezvoltat acest subiect. Astfel, in cazul in care ai incercat pentru mult timp sa ai un copil si nu ai avut succes, cauza poate fi una la care nu te-ai fi asteptat.

Conform lui Kumiko Nakata, cercetator din Japonia, undele electromagnetice ale dispozitivele WiFi, precum telefoanele mobile sau routerele, pot influenta in mod negativ fertilitatea in cazul barbatilor.

Esti curios sa afli mai multe informatii despre acest studiu? Ti le prezentam in continuare.

Problema fertilitatii barbatilor

Un procent considerabil de cupluri au probleme atunci cand vine vorba de a face copii, iar cel putin o treime din aceste probleme provin de la barbati. Este adevarat ca infertilitatea barbatilor ar putea fi cauzata de multe alte lucruri, cum ar fi genetica sau stresul. Insa, se pare ca dispozitivele WiFi pot reprezenta o cauza pe care sa o iei in seama.

Experimentul expunerii WiFi

Studiul oamenilor de stiinta japonezi a inceput prin recoltarea probelor de la un grup de 51 de barbati pe care i-au impartit in 3 grupe. In cadrul acestui studiu, acestia au folosit, desigur, si un dispozitiv WiFi, replicand modelul unui telefon mobil.

Primul grup de barbati nu a fost expus in niciun fel la dispozitivele WiFi; al doilea grup a suferit o astfel de expunere, avand insa un scut de protectie impotriva undelor WiFi; al treilea grup a avut o expunere totala. Probele au fost plasate relativ aproape de dispozitivul WiFi, replicand ideea telefonului mobil purtat in buzunarul pantalonilor. Apoi, rezultatele au fost luate in diferite momente.

Rezultatele studiului

Constatarile facute in urma studiului pot fi considerate chiar infricosatoare. Cu toate ca influenta semnalului WiFi nu a avut un efect vizibil dupa un timp scurt de aproximativ 30 de minute, dupa o expunere mai lunga au inceput sa se observe o diferenta impresionanta.

Dupa doua doua ore, rata de motricitate pentru grupul neexpus a fost de 53.3%, pentru grupul expus, dar cu scut a fost de 44.9%, iar pentru grupul expus in totalitate a fost de numai 26.4%. Alte probe recoltate la 24 de ore mai tarziu au aratat faptul ca rata mortala a spermei pentru grupul expus in totalitate a fost de 23.3% comparativ cu procentul de 8.4% aferent grupului neexpus.

Preventia, mai simpla decat ai crede

Cercetatorul Kumiko Nakata a precizat totusi ca studiul a confirmat faptul ca undele electromagnetice ale dispozitivelor WiFi sunt sigure pentru oameni in ceea ce priveste bunastarea si sanatatea. Conform cercetarilor, acestea nu par sa ne afecteze atat de mult pe cat am putea crede. Totusi, in privinta fertilitatii barbatilor lucrurile stau diferit, iar preventia pare sa fie cea mai sigura cale de urmat.

Astfel, o solutie simpla si eficienta ar fi asezarea telefonului mobil pe birou sau in orie alt loc in schimbul pastrarii sale in buzunar. Acest lucru ar putea face o mare diferenta in momentul in care iti vei dori sa ai un copil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului