Sarcina

#gravida #sarcina #pregatiri nastere #instinctul de cuib

Tu stii ce este instinctul de cuib in sarcina? Iata cum sa ii faci fata!

Viitoarele mamici au in comun cel putin un lucru in perioada ultimelor patru luni de sarcina: instinctul de cuib. Modificarile suferite de corpul tau si gandul ca in curand un nou membru se va alatura familiei te determina sa adopti diverse masuri pentru amenajarea "cuibului" de acasa.

Astfel, vei simti nevoia sa faci curatenie in mod obsesiv, sa cumperi lucruri pe care brusc le crezi esentiale si/sau sa ordonezi in functie de culori hainele din sifonier. In timp ce acest simtamant este firesc si te asigura ca esti pregatita de maternitate, invata cum sa iti canalizezi aceasta energie in mod eficient!

Pregateste bagajul pentru spital

In ultimul trimestru de sarcina te vei simti cuprinsa de o energie care iti va da stari febrile. In loc sa vanezi microbi imaginari pe faianta din baie sau bucatarie, te poti axa pe alta activitate mai utila: pregatirea bagajului de spital.

Pune geanta in care ai de gand sa iti cari lucrurile utile langa usa dormitorului. Astfel, de fiecare data cand o sa ai intentia sa rearanjezi lucrurile din sifonier, vei gasi timp sa iti asezi o parte din ele si in geanta. Nu uita sa adaugi si produse de igiena, preferabil de dimensiunile celor folosite in vacante.

Tine lucrurile utile la indemana

Pregateste casa astfel incat sa ai lucrurile necesare la dispozitie in momentul in care revii din spital. Biberonul si sterilizatorul vor trebui achizitionate dinainte, de pilda. Nu uita nici de tine! Rasfata-te cat mai mult in baie, inainte de a intra in spital. O perioada s-ar putea ca dusul sa fie chiar un lux, mai ales daca nasti prin cezariana. Asigura-te ca ai o rezerva buna de sampon, sapun lichid, gel de dus si alte produse sanitare in baie.

"Inarmeaza-te" cu tacamuri de unica folosinta

Nu strica sa achizitionezi, in ultima luna de sarcina, si rezerve de tacamuri de unica folosinta. La fel poti pune in cosul de cumparaturi si pahare de hartie cerata si farfurii de plastic. Pare o risipa, dar vei descoperi ca dupa nastere, timp ce cateva saptamani, o sa resimti orice efort facut in casa, inclusiv spalatul vaselor.

Pregateste rezerva de scutece

Nu trebuie sa astepti pana in ultima clipa pentru a cumpara scutece pentru copil. O vizita la supermarket cu o luna sau doua inainte de ziua cea mare te vor ajuta sa constitui o rezerva importanta de scutece pentru copil si iti vor usura perioada post-natala. Oricum, va trebui sa ai un pachet mic de scutece si in bagajul de spital.

Sursa foto: calendar.birthsanctuary.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele