Sarcina

#femei insarcinate #sarcina

Vrei sa ramai insarcinata? 4 lucruri de care sa tii cont

Vrei sa ramai insarcinata? Atunci trebuie sa te pregtesti din timp pentru viata de mamica. Mai intai trebuie sa te asiguri ca esti sanatoasa si corpul tau este pregatit pentru procreere.

Desi poate parea simplu sa ramai insarcinata, in realitate lucurile sunt mai complexe. Trebuie sa te asiguri ca viitorul tau copil va fi sanatos, iar pentru asta trebuie sa fii tu sanatoasa si sa renunti la obiceiurile nocive.

Iata asadar care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte de a ramane insarcinata:

1. Viziteaza-ti medicul ginecolog

Daca te-ai hotrat sa devii mamica, fa o vizita medicului ginecolog. Acesta te va ajuta sa afli care este starea ta de fertilitate si pentru a depista din timp anumite probleme care pot afecta sarcina. Este important sa nu ai infectii, iar daca acestea sunt prezente sa le tratezi inainte de a face un copil. 

In functie de istoricul medical, medicul iti poate recomanda anumite teste. De cele mai multe ori se vor verifica hormonii FSH, LH si estradiol, care va dezvalui cate oua exista si daca acestea sunt intr-o stare optima pentru o sarcina.

Daca este necesar, se va efectua un test de fertilitate, impreuna cu ultrasunete, pentru a verifica care este capacitatea de reproducere.

2. Renunta la vicii

Renunta la vicii inainte de a amane insarcinata, pentru ca organismul tau sa se refaca. Fumatul, alcoolul si cofeina sunt viciile carora trebuie sa le spui adio. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consumul excesiv de cofeina este asociat cu probleme de crestere si greutate pentru bebelus, precum si cu riscul nasterii premature.

Tutunul si alcoolul sunt doua substante foarte daunatoare, care pot afecta grav sanatatea fatului, care, la urma urmei, primeste tot ce ingera mama.

3. Fereste-te de stres, pe cat posibil

Eliminarea stresului si a gandurilor negative din viata ta te vor pregati sa devii mai devreme mamica. Char daca este imposibil sa elimini toate situatiile stresante din viata ta, invata sa te desprinzi de anumite situatii, sa eviti, pentru o perioada persoanele care-ti creeaza stari neplacute si sa renunti la activitatile care te solicita. Pune in schimb mai mult accent pe relaxare: un weekend la munte, o baie cu spuma si sare, o seara petrecuta in liniste, citind, sau orice altceva te relaxeaza.

4. Alimentatie sanatoasa si echilibrata

Dieta este esentiala. O alimentatie sanatoasa nu este benefica doar pentru sanatatea ta ci si pentru cea a fatului. Este insa si un factor important si pentru a ramane insarcinata. Asadar elimina prajelile, grasimile in exces, zaharul, bauturile carbogazoase, si orice produse tip junk-food si fast-food.

Consuma in schimb multe fructe si legume, lactate, oua, carne slaba. Inlocuieste, de asemenea, pastele fainoase, orezul si painea alba, cu variante integrale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele