Sarcina

# cum sa ramai insarcinata #femeie insarcinata #insarcinata #sarcina

Vrei sa ramai insarcinata? 9 Sfaturi de care sa tii cont

A ramane insarcinata poate sa fie o incercare pentru fiecare femeie care doreste sa devina mama. Acest rol aduce multa bucurie si este foarte dorit, insa sunt anumite aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se decide drumul spre a ramane insarcinata. Iata ce sfaturi trebuie urmate pentru a ramane insarcinata:

1. Trebuie sa inregistrezi frecventa ciclului menstrual

Frecventa ciclului menstrual este bine sa fie inregistrata si sa se stie daca este vorba despre un ciclu regulat sau neregulat. Pentru femeile care au un ciclu regulat se poate determina mai usor momentul ovulatiei, si, automat, si momentul potrivit pentru a avea relatii sexuale care duc la sarcina.

2. Monitorizeaza ovulatia

Se poate monitoriza ovulatia oricarei femei, fiind de obicei cu 12-16 zile inaintea venirii menstruatiei. Exista metode a monitoriza ce implica fie kit cumparat de la farmacie, fie verificarea mucusului cervical, care este mai abundent si mai putin dens, ajutand sperma sa se deplaseze.

3. E recomandat sa faci sex la fiecare doua zile in perioada fertila a lunii

Pentru a determina perioada cu exactitate te poti folosi de unele aplicatii ce exista in acest moment pe piata. Nu exista nici o evidenta a faptului ca anumite pozitii sexuale precum cea in care femeia este intinsa pe spate pot sa ajute in a ramane insarcinata. De asemenea nici faptul ca ea trebuie sa stea intinsa cateva minute dupa actul sexual. Acestea sunt doar prejudecati.

4. Incearca sa ai o greutate normala

Sanatatea este importanta atunci cand exista gandul de a avea copii. O persoana cu o greutate in exces poate sa aiba dificiltati in a ramane insarcinata. De asemenea acelasi lucru este valabil si femeile care au sub greutatea normala.

5. Ia vitamine prenatale

Vitaminele ajuta organismul sa fie pregatit si in forma pentru sarcina care urmeaza si sustin energia in corp.

6. Mananca sanatos

A manca sanatos inseamna ca in corp sunt substantele, nutrientii de care este nevoie pentru a reusi sa fie dusa la capat sarcina. Femeia va avea astfel in corp calciu destul, proteine si fier. Este recomandata reducerea aportului de metale in corp, deci este bine sa nu fie mancat mult peste.

7. Trebuie redus antrenamentul dificil

Un antrenament sanatos, mediu, este benefic pentru femei cand doresc sa ramana insarcinate, insa s-a constatat ca nu este bun unul mai dur, care sa duca la epuizare corpul persoanei.

8. Atentie la varsta

Cu trecerea timpului, fertilitatea femeilor poate sa scada in anumite situatii. Este bine de stiut ca acest lucru se poate intampla in jurul varstei de 37 de ani si se poate accentua cam a 40 de ani.

9. Inceteaza fumatul si alcoolul

Fumatul nu este sanatos si de asemenea nici alcoolul in cazul femeilor care doresc sa ramana insarcinate. Aceste obiceiuri pot sa deterioreze si sa imbatraneasca prematur ouale fertile si de aceea scad procentual variantele in care femeia poate sa conceapa un copil. De asemenea sunt interzise aceste substante in timpul sarcinii, de la inceput pana la nastere si in perioada alaptatului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele