Sarcina pe saptamani

#evolutie sarcina #saptamana 2 de sarcina #sarcina #sarcina pe saptamani

Sarcina pe saptamani: Saptamana 2 de sarcina

In cea de-a doua saptamana de sarcina are loc fecundarea ovulului. Desi vei avea inca trei luni de asteptat pana la aflarea sexului copilului, acesta este determinat in momentul fecundarii.

Materialului genetic al copilului contine 46 de cromozomi. Dintre acestia doar doi vor determina sexul copilului: unul vine din partea spermatozoidului si cel de-al doilea din partea ovulului. Ovulul are doar cromozom X. In schimb, spermatozoidul are cromozom X sau cromozom Y.

Daca spermatozoidul are cromozom X, copilul va fi fetita, inschimb, daca cromozomul este de tip Y, vei avea un baiat.

Din momentul in care are loc fecundarea ovului incepe dezvoltarea embrionului. Aceasta continua permanent timp de 38 de saptamani. Dupa 30 de ore de la fecundare, ovulul incepe sa se divida in 2,4,8 celule si procesul continua pe parcurs ce are loc deplasarea lui prin trompa uterina.

In momentul in care ajunge in uter, ovulul va avea 32 de celule si poarta numele de morula. La o saptamanade la fecundare numarul de celule va fi de 250, scrie parinti.com.

La finalul acestei saptamani, viitoarea mama poate afla ca urmeaza sa aiba un copil.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele