Sarcina

#sarcina #gravida #bebelus

A 5-a luna de sarcina

In luna a 5-a de sarcina, bebelusul cantareste aproape jumatate de kilogram  si se dezvolta din ce in ce mai mult. De asemenea burtica mamei se intinde din ce in ce mai mult si are nevoie de extra hidratare.  Iata prin ce schimbari trece corpul mamei, dar si cel al bebelusului in a 5-a luna de sarcina.


Schimbari ale organismului mamei


In primul rand, muschii corpului si ligamentele se vor intinde pentru a suporta greutatea corpilului in crestere, ceea ce inseamna ca mama va experiementa anumite dureri incepand cu aceasta luna de sarcina.


Pielea abdomenului se intinde si ea, va intampina din nou mancarimi, ceea ce inseamna ca are nevoie de o hidratare buna. Dupa fiecare baie sau dus aplica pe pielea inca umeda un ulei hidratant natural. Opteaza pentru ulei extravirgina de masline, ulei de germeni de grau sau ulei de samburi de struguri. Fereste-te de cremele din comert care contin foarte multe chimicale si care pot patrunde in organism daunand bebelusului tau.


Incepand cu aceasta luna este foarte posibil sa apara si varicele la nivelul picioarelor. Acestea sunt cauzate de volumul crescut de sange care duce la dilatarea venelor. Varicele se manifesta prin oboseala, senzatia de greutate sau chiar durere in zonele afectate.  In aceasta perioada este recomandat sa te odihnesti cat mai mult si sa eviti sa stai in picioare timp indelungat.


Alte simptome in a 5-a luna de sarcina:

 


Schimbari ale fatului


Din a 5-a luna de sarcina, bebelusul incepe sa ia tot mai mult in greutate datorita faptului ca incepe sa isi faca depozite de grasime. Organismul i se pregateste tot mai mult pentru venirea pe lume, iar grasimea il va ajuta sa suporte mai usor temperaturile de afara.


De asemenea, in acest moment,  o ecografie va arata cum bebelusul isi misca mainile si le tine inclestate. Totodata, amprentele bebelusului incep sa se dezvolte.


Incepand cu luna a 5-a, bebelusul incepe sa fie invelit intr-o substanta alba uleioasa care actioneaza ca o bariera protectoare impotriva infectiilor. Acest lichid este prezent pe pielea bebelusului chiar si in momentul nasterii, insa cantitatea va fi mai mica spre deosebire de momentul in care este in burtica.
 

Citeste mai departe: a 6-a luna de sarcina

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare