Sarcina

#fat #gravida #sarcina #insarcinata #bebelus

A 6-a luna sa sarcina

In a 6-a luna de sarcina, bebelusul cantareste aproape 600 de grame si are o lungime de aproximativ 30 de centimetri. In aceasta perioada incep sa i se dezvolte timid muschii, masa osoasa i se intareste pe zi ce trece mai mult, iar creierul este in continua dezvoltare.


Schimbari ale organismului mamei


Aparitia vergeturilor


Foarte multe gravide se confrunta in cea de-a 6-a luna de sarcina cu aparitia vergeturilor. Este adevarat ca acestea pot fi prevenite prin exfolierea saptamanala a pielii si prin hidratare intensiva maxima zilnica. Achizitioneaza un ulei extravirgin de masline si maseaza-ti pielea cu el dupa fiecare dus, cand pielea este inca umeda, iar porii sunt deschisi.  Lasa-l sa actioneze 5 minute, iar apoi sterge surplusul cu un prosop curat sau servetele de hartie.


Acumularea de kilograme


In aceasta luna este posibil sa acumulezi cam jumatate de kilogram pe saptamana, lucru absolut normal pentru care nu trebuie sa te ingrijorezi. Continua sa mananci in acelasi ritm ca si pana acum si evita sa tii diete sau sau iti limitezi cantitatea de mancare.  Alimentele pe care le consumi tu ajung si influenteaza dezvoltarea bebelusului, asa ca incearca sa mananci cat mai sanatos si in asa fel incat sa te saturi.


incontinenta urinara


Din cauza faptulul ca fatul este tot mai mare si iti apasa pe vezi, este foarte posibil sa pierzi involuntar cantitati mici de urina atunci cand tusesti sau stranuti. Din pacat, nu poti face prea multe in acest sens, decat sa mergi la baie mult mai des, chiar si inainte de a simti nevoia

.
Alte simptome:

 


Schimbari ale fatului


In ce-a de-a 6-a luna, fatul incepe sa clipeasca si sa ia in greutate datorita dezvoltarii mesei musculare si a celei osoase. Creierul bebelusul se dezvolta cu rapiditate, iar corpul bebelusului incepe sa se dezvolte in mod  proportional cu capul.


Totodata, bebelusului incepe sa i se formeze structura coloanei vertebrale, iar simtul vazului si al auzului incep sa fie tot mai puternice.


Chipul fatului incepe sa aiba trasaturi tot mai clare si sa semene din ce in ce mai mult cu un bebelus, chiar daca pielea sa inca are foarte multe cute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare