Sarcina

#bebelus #gravida #sarcina

A 7-a luna de sarcina

In a 7-a luna de sarcina, burtica gravidei devine tot mai mare, iar schimbarile care se produc la  nivelul corpului acesteia sunt tot mai mari. Si bebelusul intra intr-o serie de modificari si se dezvolta din ce in ce mai rapid. Iata mai exact care sunt aceste schimbari.


Modificari ale organismului mamei


Dimensiunea uterului creste


Deoarece este vorba de al treilea trimestru de sarcina, corpul gravidei incepe sa se pregateasca tot mai mult pentru nasterea bebelusului, iar marirea uterului este un lucru absolut normal. Aceasta modificare duce la urinare tot mai frecventa si dureri de spate care pot fi diminuate doar prin incaltarea unor pantofi foarte comozi si limitarea timpului petrecut in picioare.


Probleme cu somnul


Greutatea marita a corpului mamei dar si burtica de dimensiuni considerabile ingreuneaza cu siguranta somnul gravidei. Foloseste perne suplimentare pentru a mentine un anumit grad de confort si incearca sa dormi intr-un pat mai mare, eventual singura daca partenerul are un somn adanc si destul de agitat.


Formarea laptelui


Chiar daca nu ai scurgeri, in sani se formeaza incepand cu a 7-a luna de sarcina laptele matern cunoscut si sub denumirea de colostru. In cazul in care apar si scurgerile, te poti proteja de momentele delicate prin utilizarea unor absorbante special create in acest sens.


Aparitia hemoroizilor


Constipatia, care apare inca din primele luni ale sarcinii, se face vinovata de aparitia hemoroizilor de care se plange marea majoritate a femeilor gravide. Pentru a preveni aceasta problema, trebuie sa ai o alimentatie cat mai bogata in fibre si sa bei multe lichide pentru a evita constipatia. De asemesemenea, poti utiliza o pernuta (colac) special pentru sederea pe scaun.


Modificari ale bebelusului


Dezvoltarea auzului


In acest moment, bebelusul tau aude tot mai bine si distinge fara probleme anumite sunete si voci. Daca nu ai facut-o pana acum, este momentul ideal sa incepi sa ii vorbesti, atat tu cat si partenerul tau, pentru a crea o legatura cat mai puternica. De asemenea, muzica pe care o asculti tu il influenteaza si pe bebelus, asa ca este bine sa acorzi mare atentie acestui aspect.


Dezvoltarea vazului si a gustului


Bebelusul tau poate vedea in acest moment, iar la ecografie poti observa cu acesta inchide si deschide ochii fara niciun fel de problema.
De asemenea, gustul bebelusului este dezvoltat si in ciuda faptului ca lichidul amniotic nu are un gust distinctiv, alimentele pe care le mananci pot modifica usor gustul acestuia.


Dezvoltarea plamanilor


Bebeusul este capabil in acest moment sa respire singur, motiv pentru care bebelusii nascuti prematur (la 7 luni) sunt de obicei in deplina siguranta din acest punct de vedere.

Citeste mai departe: a 8-a luna de sarcina
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele