Supermame

# afaceri carti #carti usborne # mama antreprenor #librarie online

Super-mame: Cum sa incepi o afacere cu 250 de lei

Gabriela are 33 de ani si este mama a doi copii. Pana acum nimic extraordinar. De ceva timp insa, Gabriela a devenit si o antreprenoare de succes. Cu o investitie mica, a reusit sa dezvolte o afacere de succes. Si imbina utilul cu placutul, adica reuseste sa obtina un profit cu o afacere de suflet: vinde carti pentru copii. 

Gabriela explica secretul succesului, provocarile acestui mic business, dar si planurile de viitor intr-un interviu acordat Acasa.ro. Optimista si insufletita de pasiunea pentru carti, te face sa crezi ca, daca esti suficient de decis, poti reusi, indiferent de businessul pe care ti-l alegi. Un exemplu de urmat! 

Acasa.ro: De ce carti si de ce carti Usborne?

Gabriela Rusu: De mică mi-a plăcut să citesc, și chiar și acum, la 33 de ani, mă entuziasmez atunci când încep să citesc o carte bună. Iar de când am cei doi copii, am tot căutat cărți potrivite pentru ei din multe puncte de vedere, deoarece ei îmi împărtășesc această pasiune. De ce Usborne? Pentru că reprezintă calitate, pentru că aduc ingeniozitate, și pentru că promovează un tip de învățământ alternativ, ca o joacă, ce stârnește interesul celor mici. Este o investiție ce merită din plin, o investiție în educația copiilor mei.

Care au fost cele mai mari dificultati intampinate pana acum in business?

Nu știu dacă poate fi numită neapărat dificultate, însă deseori mă izbesc de reticența părinților pentru simplul fapt că aceste cărți sunt în limba engleză. Din punctul meu de vedere este un mare avantaj, deoarece o limbă străină se învață mult mai ușor intrând în contact cu ea de la o vârsta fragedă. Eu sunt traducător, și îmi este foarte ușor să recunosc potențialul pe care îl au aceste cărți din punct de vedere al impactului unei limbi străine asupra dezvoltării copiilor, și încerc să transmit acest lucru și clienților.

Cat de mult timp iti ocupa aceasta afacere?

Această afacere îmi ocupă atât timp cât sunt dispusă să îi aloc. Îmi permite să lucrez de acasă, să îmi stabilesc propriul orar de lucru, și mai ales să petrec cât timp doresc cu familia mea. Desigur, cu cât aloc mai mult timp, cu atât mai bine merg lucrurile, însă reușesc să găsesc un echilibru să ne fie bine tuturor.

Cum te ajuta familia?

Familia mă susține foarte mult, de la mic la mare. Soțul vine cu idei de promovare, mă ajută cu livrările, cu coletele. Cei mici sunt încântați când ajunge câte o comandă, îmi dau plicurile în care să le ambalez, mă întreabă la ce copilași vor ajunge și dacă se vor bucura. Recunosc, pentru mine este o plăcere, mai ales că la fiecare comandă copiii mei primesc fiecare câte o carte pentru biblioteca lor, iar bucuria de pe fața lor este neprețuită.

Cum vezi viitorul pentru acest business?

Viitorul sună bine. Ținând cont că fac acest business de drag, cu entuziasm și cu pasiune, sunt sigură că voi avea o cale ascendentă. A trecut aproape un an de când am început, cu o investiție de doar 38 de lire pentru un pachet de început, care conține cărți și materiale necesare vânzării, iar luna trecută am devenit team leader, având în echipă numai oameni minunați și dedicați, pe care îi ajut să își construiască o afacere de succes din confortul propriei case.

Cartile Gabrielei le puteti gasi pe pagina de Facebook Raisa's Books sau aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului