Supermame

# pahare pictate # decoratiuni nunta #linda handmade #wedding

Super-mame: Linda, cea care spune povesti cu pensula ei fermecata

Linda Stanescu (32 de ani) are poate cele mai frumoase meserii din lume: este de aproape doi ani mama unei fetite superbe si picteaza. Si nu orice, ci lucruri care spun o poveste. De la pahare pentru miri care vor face ziua nuntii una speciala, pana la burtici de mamici in devenire pentru a imortaliza un moment atat de minunat, pana la decoratiuni si sisteme de purtat. Tot ce ajunge sub pensula ei magica se transforma intr-o poveste. O poveste care are insa in spate o multime de nopti nedormite si o munca asidua de a face ca toti clientii sa zambeasca atunci cand desfac coletul primit de la aceasta mamica curajoasa si creativa.

Linda, cum ti a venit ideea acestui business?
Acest business a fost initial un hobby. Am descoperit pictura in facultate. Am absolvit arhitectura peisagera, unde am inceput sa cunosc si sa imi dezvolt latura artistica. Bine, eu desenam de la 3 ani, asta mi-am dorit. Sa desenez. Am facut la inceput cercei. Pictati. Apoi am gasit intr-un magazin din Viena niste pahare superbe de nunta. Mi-au placut si cand am ajuns acasa am pictat si eu unele. Le-am postat pe Facebook si am ramas surprinsa apoi de reactiile prietenilor (nu aveam o pagina specializata la acea vreme). Si asa am inceput sa creez diverse modele.

Cum ai ajuns si la pictura pe burtici? Ce impact a avut?
Pictura pe burtici a venit dupa nasterea fetitei mele. Mi-as fi dorit , insa nu am apucat sa ma joc si eu intr-o astfel de sedinta. Am cunoscut apoi o mamica fotograf si asa am pus bazele acestui mic proiect. Impactul nu a fost insa rasunator. Inca nu au curaj gravidutele sa se lase purtate in aceasta noua idee. La noi, e inca la inceput. Insa, am speranta ca va creste si proiectelul acesta.

Care este partea preferata a realizarii produselor tale? 
Finalul. Atunci cand rezultatul ma face sa uit de noptile nedormite.

Acum faci si sisteme de purtare, un pic diferit de meseria ta de baza. Cum ai ajuns la ele? 
Sistemele de purtare au venit ca raspuns al necesitatii mele. Mi-am purtat bebelusul din primele zile de viata. A fost cel mai extraordinar lucru ce ni l-am putut oferi. Insa nu le confectionez eu, le pictez doar. Incerc sa ma desfasor pe sisteme testate si recomandate. Primul sling a fost al meu. Cu flori de maci. Apoi, au urmat imediat comenzile. Cine nu isi doreste un sistem personalizat dupa gustul propriu? Si mai ales pictat? Abordez teme vesele, colorate. Flori, animale ce isi doreste mamica sa poarte. Vorbind de investitie, a fost mai maricica. Cum spuneam, am incercat sa pictez sisteme deja testate, cu renume in piata, pentru a nu induce in eroare tinerele mame. Am pictat slinguri, SSCuri si chiar si wrapuri. Desigur, si vopselele mele sunt nontoxice.

Cam cat timp iti ocupa businessul tau? 
Foarte mult timp. Mai ales ca inca sunt la inceput. Am timp alocat picturii, apoi urmeaza ambalarea in cutii personalizate, forografierea produselor, organizarea comenzilor, promovarea mea. Toate aceatea le fac singura momentan si mananca foarte mult timp. Insa fiind tanara mama si eu, sunt limitata cumva la timpul ce il acord. Atata timp cat fetita mea ma lasa.

Cum impaci viata de familie cu cea de antreprenor? 
Incerc sa caut echilibrul. Este greu. Fetita mea are nevoie de mine, fiind inca micuta. Incerc ziua sa ii ofer timp, seara insa, incep lucrul. Cateodata, cand este o perioada de nunti, numarul comenzilor creste. Si atunci si armonia familiei se clatina, direct proportional cu nevoia mea crescuta de timp de lucru. Insa, incerc sa recuperez dupa. Am noroc de un partener ce ma intelege si ma sustine. El merita toate creditele mentinerii echilibrului in familie. 

Ce investitii si cheltuieli lunare presupune businessul tau?
Investitiile sunt in primul rand in materiale - vopsele, sticla, accesorii, apoi vin ambalajele : cutii de carton, folie cu bule, etichete. Investitia lunara depinde mult de numarul comenzilor. Dar ea exista. Deoarece folosesc materiale de buna calitate, mai scump , e drept, insa stiu ca ma pot baza pe ele. Insa este greu sa imi fac un calcul acum, lucrand numai pe comanda. Comenzile difera. Unele pe langa pictura au si aplicatii: flori de satin, panglici diverse. Pensulele sunt un tip de obiect perisabil. Se strica rapid datorita culorilor si trebuie inlocuite. Incerc sa folosesc pensule sintetice si rezista mai putin. Protejam animalele. Paharele de sticla ce le folosesc sunt de calitatate. Cateodata caut si cateva zile sa le gasesc. Nu fac rabat la materiale.

Mai multe minunatii semnate de talentata mamica, gasiti pe paginile de facebook dedicate proiectelor ei: atelierul de pictura si decoratiunile.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele