Cresterea copilului

#beneficii jucarii #jucarii pentru copii #jucarii copii #jucarii

4 beneficii ale jucariilor pentru cresterea armonioasa a copiilor

Unul dintre motivele pentru care parintii ofera jucarii copiilor lor este ca acestia ii fac pe micuti sa fie mai preocupati de joaca si mai putin capriciosi. Desi acesta este, intr-adevar, un motiv destul de bun, nu este de ajuns sa ai in vedere doar distractia celui mic atunci cand cumperi jucarii copii. Si mai important este sa intelegi cum anume pot influenta acestea dezvoltarea abilitatilor celui mic. In cele ce urmeaza iti spunem care sunt principalele 5 motive pentru care jucariile sunt esentiale in cresterea armonioasa a copiilor:

1. Deprinderea abilitatilor motorii fine si grosiere

Unele jucarii sunt de fapt destinate de fapt sa iti ajute copilul sa-si dezvolte abilitatile fine motorii cat si pe cele brute. In timp ce in cazul bebelusilor si a copiilor de varste foarte mici, foarte utile in acest sens se dovedesc a fi jucariile care se agata deasupra patului celui mic, tocmai pentru ca acesta va incerca sa le descopere atingandu-le, in cazul copiilor mai mari se recomanda alte tipuri de jucarii, cum ar fi cele care necesita in potrivirea unor forme geometrice in spatii corespunzatoare. Copiii se folosesc foarte mult de simtul tactil pentru a cunoaste obiectele si denumirile lor, iar jucariile ii pot ajuta in acest proces.

2. Dezvoltarea gandirii cognitive

Pe masura ce creste, copilul poate face diverse asocieri de natura cognitiva:”daca plang, mama vine; daca rad, mama rade” si asa mai departe. Pentru a-i ajuta sa isi dezvolte aceasta latura, foarte important este ca cei mici sa se joace cu diverse jucarii zornaitoare, adica acelea care produc zgomote odata ce micutii le misca. Totodata, tot in procesul de dezvoltare al gandirii cognitive, puzzle-urile se dovedesc a fi extrem de eficiente, pentru ca ii stimuleaza pe copii sa faca asocieri si deduceri, pana ce piesele ajung sa fie plasate la locul potrivit pe tabla de joc.

3. Dezvoltarea abilitatilor sociale

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai dificile capitole cand vine vorba despre cresterea unui copil. De cate ori nu auzim in parc sau la locurile de joaca parinti care le spun copiilor lor: “Joaca-te frumos!” sau “Imparte jucariile tale si cu ceilalti copii!”. Jucariile devin astfel parte importanta in dezvoltarea abilitatilor sociale ale celor mici, iar utilizarea acestora ii va invata pe copii ca nu pot trai izolati ca si este necesar sa imparta.

4. Dezvoltarea unui sentiment de siguranta

Atunci cand copilul de joaca folosind diverse jucarii, acesta va resimti siguranta si bunastare. Daca jocul se desfasoara alaturi de prieteni sau de membrii familiei, atunci aceste efecte vor fi maximizate. Zambetul copilului tau este cel mai important, iar jucariile potrivite il pot face rapid sa isi stearga lacrimile provocate de diversele nemultumiri specifice acestei perioade!

Advertorial

Sursa: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului