Cresterea copilului

#tuse #conjunctivita #poluare # copii poluare # infectii orl

Cum il ferim pe copil de poluare

Poluarea in cazul copiilor si a bebelusilor este responsabila de boli respiratorii, toxicitate crescuta in organism si chiar boli la nivelul creierului. Este foarte important sa stii cum sa iti protejezi copilul de factorii poluanti si sa pui in aplicare aceste masuri.

Bebelusii , cei mai expusi poluarii


Desigur, este esential sa il duci pe copil la plimbare inca din primele saptamani de la nastere, dar acest lucru este destul de nociv pentru el daca plimbarea are loc in preajma unei strazi foarte circulate de autoturisme. In primul rand pentru ca bebelusul se afla, aproximativ, la acelasi nivel cu tevile de esapament ale masinilor. Mai mult decat atat, bebelusii respira mai adanc si mai linistit decat adultii, ceea ce inseamna ca acumuleaza mai multe gaze in plamani.

De asemenea, copiii care se joaca si se agita in zone foarte aproapiate de strazi circulate sunt si ei expusi riscului de imbolnavire.
 

La ce riscuri este supus copilul


Conjunctivita , infectiile ORL, tusea persistenta, intepaturile in gat, eritemele cutanate, bronsitele si chiar astmul sunt doar cateva dintre afectiunile cu care se poate confrunta un copil expus in mod repetat unui grad mare de poluare. Mai mult decat atat, un copil care sufera deja de aceste afectiuni, poate suferi din cauza faptului ca poluarea va agrava problemele de sanatate deja existente.

In plus, plamanii au cel mai mult de suferit - in primii 3 ani de viata se formeaza stocul de alveole pulmonare, iar gradul ridicat de poluare risca sa duca la limitarea alveolelor din cauza agresarii plamanilor.
 

Cum protejezi copilul de poluare

 

Afara

In primul rand, este esential sa nu scoti copilul la plimbare la orele de varf, respectiv in intervalul orar 8 - 10 si 16 - 19. Atunci este momentul in care toata lumea pleaca/se intoarce de la munca, iar traficul rutier este foarte aglomerat, asadar, gradul de poluare mult mai ridicat.

De asemenea, plimbarile ar trebui sa aiba loc prin parcuri, departe de aglomeratie si strazi principale. Opteaza pentru zone mai "ascunse" eventual cu multa verdeata.

De asemenea, in cazul in care iesi duci copilul intr-un parc care este mai departe de casa ta si nu ai masina personala , opteaza ca mijloc de transport pentru metrou. Aici gradul de poluare este considerabil mai scazut, iar copilul tau va avea mai putin de suferit.

 

In casa


In primul rand, ar fi bine sa interzici fumatul in interiorul casei tale. De asemenea, incearca sa mentii la distanta mucegaiul care se poate depune in baie sau bucatarie. In plus, animalele nu sunt nici ele tocmai recomandate in preajma copiilor mici cauza faptului ca acestea lasa mult par care poate ajunge direct in plamanii copilului.

Indiferent de anotimp, dar mai ales iarna, aeriseste camerele timp de cateva minute pentru ca aerul rece va omora toti microbii si agentii patogeni.

De asemenea, in cazul in care instalatia din casa este pe gaz, verific-o periodic pentru a preveni eventualele scurgeri, oricat de mici ar fi aceastea. Daca nu te pricepi, cheama un profesionist in acest sens.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare