Cresterea copilului

#parinti #copii #familie #relatii familie #cati copii e bine sa ai

Esti egoist daca vrei sa ai doar un singur copil?

Multe dintre familiile moderne sunt nevoite sa suporte frecvent criticile si prejudecatile celor din jur, care gasesc in intentia lor de a se limita la un singur copil un act de egoism. In conditiile in care mentalitatea populara incurajeaza familiile numeroase, cu mai multi copii, ar trebui sa te simti vinovat ca nu vrei sa devii parinte a doua sau a treia oara?

Nu de putine ori ti s-a intamplat probabil sa auzi ca este mai bine sa ai mai multi copii, intrucat acestia cresc mai frumos, invata o multime de lucruri unul de la celalalt si se sprijina reciproc, la maturitate. Insa tu esti din ce in ce mai convins ca, in ziua de astazi, familia ideala este cea cu un singur copil.

CITESTE SI 

Spionarea copilului pe internet: corect, folositor sau imoral? Parerea expertilor

Inainte de a permite sentimentelor de vinovatie si remuscarilor sa te cuprinda, este important sa stii ca dorinta de a avea un singur copil nu este egoista. Decizia este justificata de o sumedenie de factori care arata ca a fi parinte o singura data este uneori mai bine si mai de dorit decat sa fii parinte cu mai multi copii si sa nu ai posibilitatea de a-i ingriji corespunzator.

1. Avansare profesionala

Intemeierea unei familii cu un singur copil este in general alegerea parintilor care vor sa-si consolideze o cariera si sa evolueze profesional. Mamicile au devenit din ce in ce mai independente si emancipate in ziua de astazi. Au spart demult canoanele clasice care le pozitioneaza intr-o postura destul de nedreapta - aceea de a sta acasa doar cu copilul si de a ingriji gospodaria. Mamicile moderne au descoperit ca pot impaca foarte bine mai multe roluri in sanul familiei lor.

2. Timp si atentie

In conditiile in care lucrurile se deruleaza cu viteza luminii in epoca moderna, decizia de a avea un singur copil pare sa fie cea mai buna solutie pentru a te asigura ca-i acorzi timpul si atentia de care are nevoie pentru a creste si a se dezvolta armonios. Cu cat ai mai multi copii, cu atat scade timpul de calitate alocat fiecaruia in parte.

CITESTE SI 

Cum afecteaza tehnologia dezvoltarea copiilor 

3. Posibilitati financiare

Nu in ultimul rand, unul dintre cele mai puternice si justificate argumente ale parintilor cu un singur copil sunt resursele financiare limitate. Este mai reconfortant si logic pentru multi parinti sa creasca un singur copil, caruia sa-i ofere toate conditiile si cele mai bune oportunitati de educatie, decat mai multi prichindei frustrati de lipsuri si piedici in dezvoltarea lor. Este mai degraba o decizie practica si responsabila decat una egoista!

Sursa foto: Prettymomguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare