Cresterea copilului

#pat copii #patut pliabil #paturi pliabile

Patuturile pliabile, ideale pentru copii

Creatorii de patuturi pentru bebelusi si copiii mici si-au adaptat modelele acestora in functie de nevoile celor mici, dar si de dimensiunile camerelor de bloc sau ale celor de la case, mai spatioase. In acest context, diversitatea modelelor de patuturi pliabile pentru copii este foarte mare. Un patut pliabil reprezinta si un cadou ce poate fi facut unei familii care asteapta un bebelus, dar reprezinta si o alegere inteleapta din partea parintilor tineri.

 

Toate patuturile pliabile au cateva caracteristici comune: au structura rezistenta din metal, la doua dintre picioare au montate roti cu ajutorul carora se poate muta usor, dotate cu sistem de franare pentru siguranta celui mic si au un sistem simplu de pliere, astfel incat sa poata fi strans sau desfacut ori de cate ori este necesar, putand fi si transportat cu usurinta in portbagajul masinii in cazul deplasarilor pe durate lungi in alte locatii.

Daca acestea sunt caracteristicile generale, va prezentam in randurile de mai jos cateva dintre modelele de patuturi pliabile cel mai solicitate de clienti prin comertul on line, cu livrare la domiciliu.

“Patut pliabil Moni cu doua nivele Tommy” este disponibil in sapte variante coloristice, nuanta dominanta fiind gri inchis, astfel incat sa fie si o nuanta suferitoare. Structura pliabila este realizata din metal, care, departe a fi foarte greu, aprox 8 kg, este rezistent si fiabil in utilizare de cannd copilul are cateva zile pana la 3 ani. Realizat cu doua nivele de amplasare a saltelutei cu care este accesorizat patutul, are de jur imprejur lateralele captusite cu material rezistent si lavabil. Pe una dintre lateralele lungi are incastrata o plasa rezistenta din plastic cu rol de a permite vizualizarea bebelusului si a copilului din orice unghi al incaperii. Pe una din lateralele scurte, are o usa de acces protejata cu fermoar, pe care cel mic o poate utiliza ca spatiu de acces atunci cand mai creste. Barele superioare sunt protejate cu material delicat la atingere, astfel incat sa se evite lovirea accidentala a celui mic odata cu inaintarea in varsta, cand incepe sa se ridice singur sau sa exerseze mersul tinandu-se de laterale. Salteluta cu care este dotat patutul are rigiditatea adecvata pozitionarii ergonomice a corpului si cand doarme, dar si cand este in stare de veghe, evitandu-se astfel deformarea coloanei. Pentru parintii care doresc, pot sa accesorizeze patutul juniorului cu o alta salteluta din alte materiale, cu dimensiunea adecvata.

Un alt model de patut pliabil personalizat coloristic pentru fetite, avand culoare dominanta roz, este modelul „Pat bebelusi Hauck Dream N Care Center”. Acest model de patut are buzunare laterale generoase pe una din laterale, destinate accesoriilor celui mic. Un carusel muzical cu jucarii nostime pentru linistirea si distractia bebelusului, iar lateralele sunt imbracate in material delicat la atingere, care asigura protectie impotriva curentilor de aer. Salteluta cu care este dotat patutul are robustetea necesara pozitionarii corecte a corpului in timpul somnului si nu se deformeaza in timp. In partea inferioara este accesorizat cu un alt spatiu generos de depozitare a scutecelor si altor obiecte specifice copilului, si care, odata cu inaintarea in varsta poate deveni un spatiu perfect pentru jucariile celui mic. In cazul in care doriti sa alaturati patutul de patul dvs, laterala este rabatabila, astfel incat sa aveti acces rapid la bebelus in conditiile speciale: noaptea, plans generat de colici sau starile febrile cu care este marcata adesea eruptia dentara.

Daca bebelusul este mai agitat din diverse motive, va sugeram sa alegeti patutul pliabil dotat cu optiunea vibratii „Patut pliabil cu vibratii Caretero Grande Brown”. Structura metalica are robustetea utilizarii in conditii perfecte zilnice pana cand cel mic are 3 ani. Acest model are posibilitatea amplasarii saltelutei din dotare pe doua nivele, in functie de nevoile parintilor si varsta copilului. Sistemul „double lock” elimina posibilitatea inchiderii accidentale a patutului. Realizat cu un design modern, patutul este accesorizat cu dispozitivul vibratii, ce poate fi utilizat printr-o manevrare simpla ori de cate ori este nevoie. Masuta de infasat detasabila asigura spatiul ideal si la indemana pentru ca cel mic sa aiba confortul necesar, iar lampa de veghe si sistemul de melodii linistitoare asigura linistirea celui mic. Patutul Caretero grande este accesorizat cu plasa antiinsecte, cu capotina retractabila si detasabila pentru cazul in care doriti ca cel mic sa doarma in aer liber, dar sa fie protejat de razele UV. De jur imprejurul structurii superioare patutul este imvelit cu un material rezistent, lavabil si delicat la atingere, astfel incat sa reprezinte si un tarc de joaca agreat de cel mic. Pe una din laterale are incastrata o plasa rezistenta din plastic ce permite observarea celui mic din orice zona a incaperii, iar pe o laterala scurta are o „usa” de acces cu fermoar ce va fi cu siguranta utilizata de copil dupa varsta de 1,6 ani pentru a intra sau iesi din  patut singur. Salteluta este din burete, cu suprafata rigida, oferind o pozitie ergonomica a corpului pe timp de somn sau veghe, dar aceasta poate fi inlocuita dupa preferinta, cu o alta salteluta din materiale diferite (spuma poliuretanica, fibre de cocos sau hrisca).

Un alt model de patut pliabil destinat copiilor cu varste cuprinse intre 1-3 ani, este modelul „Patut pliabil Cangaroo Relax Blue” cu sustinere robusta pe 7 picioare, doua dintre ele dotate cu roti cu sistem de franare. Acest model se adreseaza parintilor care locuiesc in camere spatioase, deoarece intregul ansamblu are dimensiuni generoase. este accesorizat cu masuta de infasat detasabila, capotina cu carusel de jucarii dragute, un spatiu generos de depozitare pe una lin lateralele scurte si cu zona de depozitare a accesoriilor in cazul in care salteluta este pozitionata pe nivelul superior. Combinatia de gri, alb si bleumarin ofera personalizare semnificativa a patutului, asigurand un spatiu de odihna si joaca adecvat celui mic.

Pentru parintii care prefera patuturile personalizate coloristic in mod deosebit, recomandam cateva modele care vor uimi prin colorit, siguranta si fiabilitate:”Pat Voiaj Babycenter Bear” cu cromatica bej si maro, accesorizat cu masa pentru infasat, carusel muzical, buzunare generoase pentru depozitarea accesoriilor si geanta de transport. Un alt model de patut pliabil ce se incadreaza in personalizare coloristica este „Patut voiaj Hauck Dreamn Play Go Plus Jungle Fun”. Coloritul viu si incitant va atrage placut bebelusul, iar pe una din laterale, spatiile pentru vizualizarea celui mic au forma de ferestre. Pe una din lateralele scurte are spatiu de acces pentru atunci cand mai creste.

Dupa cum lesne se poate vedea, variantele de patuturi pliabile comercializate on line sunt numeroase, adecvate si celor mai sofisticate gusturi. Fie ca preferati un patut personalizat coloristic pentru fete sau pentru baieti, fie ca alegeti o varianta ambigen, fie ca preferati patuturile simple sau cele cu doua spatii de pozitionare a saltelei sau alte modele accesorizate cu diferite elemente necesare mamicilor, alegerea va apartine, iar siguranta celui mic este realizata cu oricare dintre modelele prezentate. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului