Cresterea copilului

#infectii respiratorii #raceala #gripa #alimente gripa #alimente raceala #imunitate copil #infectii respiratorii copii #prevenire raceala

6 alimente pentru prevenirea gripei si racelii la copii

Imunitatea copilului are nevoie de un arsenal intreg de elemente nutritive pentru a-l tine departe de gripa si raceala in sezonul rece . Exista cateva alimente-minune pentru intarirea sistemului imunitar care inlocuiesc cu succes suplimentele alimentare pe care ai putea fi tentata sa i le dai. Citricele, broccoli, morcovii, iaurtul, ciupercile si pestele sunt unele dintre cele mai puternice alimente si metode naturale de combatere a infectiilor virale care bantuie sanatatea micutului!

1 Citrice

Sezonul rece miroase intotdeauna a portocale, grepfrut, mandarine sau clementine. Exista un motiv plauzibil pentru care acestea se consuma mai mult cand vine frigul. Ele sunt pline de vitamina C si alti antioxidanti puternici care ajuta la intarirea imunitatii familiei.

Insa organismul fragil al copilului are cel mai mult de beneficiat de pe urma lor. Imunitatea acestuia are nevoie de ajutor pentru a lupta cu infectiile si bolile de sezon, iar citricele sunt un ajutor de nadejde in sanatatea lui.

2 Broccoli

Toate legumele verzi abunda in nutrienti esentiali utili in intarirea sistemului imunitar al copilului, insa broccoli pare sa aiba cea mai mare putere in acest sens. Este plin de vitamina C, beta-caroten si alti antioxidanti esentiali in protejarea organismului de agenti patogeni.

Specialistii sustin ca daca reusesti sa il introduci in meniul copilului de 3 ori pe saptamana, s-ar putea ca raceala sa il ocoleasca in acest sezon.

3 Morcovi

Morcovii contin o cantitate foarte mare de beta-caroten. Acesta se transforma in vitamina A in organism si actioneaza ca un protector al organelor impotriva bolilor. Introdu morcovii in alimentatia zilnica a micutului tau pentru a beneficia de efectele pozitive asupra organsimului!

Alte alimente care au un contin bogat de beta-caroten si care pot deveni optiuni culinare in meniul lui zilnic sunt: cartofii dulci, dovleacul placintar, pepenele galben etc.

4 Iaurt

Lactatele sunt unele dintre principalele surse de hrana in alimentatia unui copil. Ele au o multime de proprietati sanatoase pentru sanatatea acestuia.

Iaurtul este un aliment special pentru ca intareste sistemul imunitar din doua directii: mentine sanatatea principalelor sisteme de functionare ale organismului si lupta activ impotriva germenilor prin continul bogat de zinc. Carenta de zinc este cel mai mare factor de risc pentru infectii.

Alte alimente bogate in zinc care pot ajuta organismul copilului sa lupte impotriva gripei si racelii sunt : carnea de vita, pasarea, laptele sau cerealele integrale.

5 Peste

Pestele este de departe unul dintre cele mai sanatoase alimente si un combatant puternic al virusurilor gripale.

Pe langa acizii grasi esentiali si nutrientii care promoveaza buna functionare a sistemului imunitar, consumul de peste creste productia unor proteine numite citokine care actioneaza ca un scut impotriva germenilor care vin in contact cu micutul tau.

6 Ciuperci

Copiii nu prea sunt pasionati de gustul ciupercutelor. Acestea sunt destul de evitate in alimentatia celor mici din cauza faptului ca se digera destul de greu. Insa medicii recomanda introducerea in alimentatie dupa varsta de 4-5 ani, pentru ca sunt o sursa importanta de proteine.

Daca ai incercat sa ii dai sa pape, ii plac si nu este alergic la ele, profita din plin pentru a le introduce in preparatele pentru cel mic. Ele au rolul de a intensifica productia de celule albe in corp, acestea fiind esentiale in lupta impotriva infectiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului