Cresterea copilului

#facebook #socializare #internet #online #copii #siguranta

Protejeaza-ti copilul de trendul Facebook

Statisticile arata ca din ce in ce mai multi copii care utilizeaza internetul si retelele de socializare sunt expusi pornografiei, nuditatii si instigarii la violenta. Mai mult decat atat, studii recente au dezvaluit faptul ca aproximativ 60% dintre minorii care au acces la un computer cu internet au fost abordati cel putin o data de o persoana straina.


Facebookul este o retea de socializare de care probabil copilul tau a auzit si poate chiar are deja cont. Site-ul  este o unealta de ajutor pentru crearea de noi prietenii si de a cunoaste cat mai multe persoane. Insa, cand vine vorba de siguranta copilului tau, ai convingerea ca Facebookul nu este periculos?


Un copil poate fi foarte expus pe Facebook pentru ca toti membrii care au un cont pot vedea date personale despre acesta: pozele sale, ceea ce a scris si alte informatii lasate la liber. Din acest motiv, este foarte important sa acorzi atentie acestor lucruri si sa supraveghezi activitatea copilului pe Facebook.


In prima instanta, este recomandat sa ai o discutie cu copilul tau despre retelele de socializare si despre impactul pe care il poate avea asupra vietii sale contactul cu persoane necunoscute, dupa care sa stabiliti cum anume poate folosi aceasta retea de socializare in deplina siguranta.


Iata cateva aspecte pe care un parinte ar trebui sa le discute cu copilul sau referitor la site-urile de socializare:


Varsta potrivita


Facebookul impune o limita de varsta de 13 ani deoarece copiii sub aceasta varsta sunt mai expusi si mai vulnerabili pe internet. Astfel, daca micutul tau nu a implinit inca aceasta varsta, nu are sub nicio forma voie sa aiba un astfel de cont pe Facebook. Atentie insa, pentru ca exista foarte multi copii care declara ca au trecut de 13 ani, desi au implinit abia 8.


Daca ai un copil care se afla sub aceasta limita de varsta si totusi are cont pe Facebook, ar trebui sa discuti cu el foarte serios aceasta situatie.


Informatiile pe care le ofera


Copilul tau trebuie sa stie ca tot ce va scrie sau va impartasi pe Facebook va ramane pe internet pentru totdeauna. Fa-l sa inteleaga ca modul de gandire de acum se poate schimba foarte mult pana la maturitate. Explica-i ca trebuie sa fie extrem de atent la tot ce posteaza pe internet in general si ca informatiile puse acolo ii pot discredita imaginea si implicit cariera mai tarziu.


Este extrem de imporant sa il sfatuiesti pe copil sa nu scrie pe Facebook informatii intime si ca de fiecare daca cand posteaza ceva sa isi puna intrebarea: "As vrea ca parintii, profesorii sau politia sa stie acest lucru?".


De asemenea, recomanda-i sa isi aleaga cu grija prietenii de pe Facebook si sa evite sa se intalneasca ori sa dea informatii personale necunoscutilor.


Nu uita ca pentru a sti care sunt consecintele faptelor sale, copilul trebuie mai intai sa fie informat.


Supraveghere periodica


Daca inca nu esti sigur de faptul ca sfaturile tale vor fi ascultate de copil, iti poti face si tu un cont pentru a supraveghea activitatea sa pe Facebook. Ai grija la modul in care ii transmiti acest lucru, pentru a nu-i da senzatia ca nu ai incredere in el. Incearca sa va distrati impreuna pe aceasta tema si sa o luati chiar ca pe un mod mai inedit de a comunica intre voi. Cauta-l pe site si adauga-l ca prieten ( apasa butonul de "Add as a Friend"). In acest fel vei vedea tot ce posteaza pe pagina sa de Facebook, de la mesaje pana la fotografii.


Sursa foto : blogcdn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului