Activitati pentru copii

#imparatul mustelor #teatru copii #piesa de teatru

"Imparatul mustelor", o piesa captivanta pentru cei mici

Piesa de teatru "Imparatul mustelor" este o adaptare a romanului scris de William Golding. Regizata de Tudor Luncanu, piesa de teatru "Imparatul mustelor", urmareste povestea a 10 tineri ce raman naufragiati pe o insula pustie.

"Imparatul mustelor" este o metafora a timpului prezent ce surprinde teme acute ale zilelor noastre, precum bullying-ul, un fenomen din ce in ce mai raspandit printre copii, violenta, pierderea inocentei sau permanenta controversa civilizatie - salbaticie care pune fata in fata omul "natural" si omul "social".

Ralph, Jack, Piggy, Roger, Simon, Sam, Eric, Henry, Bill si Perceval sunt zece baieti care se trezesc brusc pe o insula pustie, salvati din calea razboiului, dar izolati de restul lumii. Eliberati de normele societatii adulte, ei vor fi, insa, nevoiti sa asculte de o noua regula: propriul instinct de supravietuire. Sub amenintarea unei asa-numite bestii nevazute care ii pandeste din umbra, cei zece baieti vor cadea prada unui "razboi psihologic" care ii va dezbina in doua tabere care ii au drept lideri pe Ralph, vocea civilizatoare a grupului, si pe Jack, intruchipare a impulsului salbatic, animat de forta dominatiei.

Spectacolul "Imparatul mustelor" ne proiecteaza in acel spatiu atemporal, unde limita dintre joc si realitate devine fragila, aproape insesizabila, in miezul insulei ascunse in fiecare dintre noi. in versiunea scenica pe care a creat-o regizorul, Tudor Lucanu a explorat impulsurile conflictuale ale naturii umane, intr-un spectacol crud si sincer, poetic si misterios asemeni unui drum initiatic. O poveste alegorica despre abisurile fiintei umane si transcenderea limitelor, despre ipostazele raului si nebanuitele sensuri ale ideii de "captivitate". Pentru Tudor Lucanu, "Imparatul mustelor" este acea "poveste care il face pe cititorul sau pe spectatorul ei sa isi puna anumite intrebari si sa discute despre aceste probleme majore pe care le aduce in prim plan".

Piesa "Imparatul mustelor" poate fi urmarita la Teatrului Excelsior incepand de vineri, 12 ianuarie 2018.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele