Sarcina

#remedii naturiste #greturi matinale #greturi sarcina #simptome sarcina #alimentatie sarcina

6 remedii naturiste care te scapa de greturile matinale din sarcina

Greturile matinale fac parte din simptomele normale ale sarcinii, in special in primul trimestru. Majoritatea gravidelor au parte de aceste episoade mai putin placute care le indispun si le umbresc cea mai frumoasa perioada a vietii. Exista cateva remedii sau tratamente naturiste care le vin de hac acestora!

1. Ghimbir

Ghimbirul este cel mai popular si eficient remediu naturist impotriva greturilor. Acesta se poate consuma in forma proaspata, dar si uscata. Poti consuma ceaiuri de ghimbir sau poti avea in permanenta dupa tine bomboane care il contin.

2. Menta

Menta este o alta planta care lupta impotriva senzatiei de greata din sarcina. Aceasta are un efect racoritor si revigorant si este extrem de eficienta in lupta cu greata.

3. Aromaterapie

Miresmele emanate de uleiurile esentiale de menta, lamaie sau mandarin au un efect puternic contra acestor simptome. Foloseste-te de ele pentru a tine la distanta simptomele care iti umbresc cea mai frumoasa perioada din viata ta.

4. Lamaie

Aceasta nu trebuie neaparat mancata pentru a avea efectul scontat. Specialistii sustin ca tot ce trebuie sa faci este ai mereu dupa tine o lamaie. Cand simti ca ti se face greata, rade putina coaja de lamaie si miroase-o. Se pare ca iti ia greata cu mana. Este important ca in momentul acela coaja sa fie proaspat rasa.

5. Apa

Consumul de apa iti amelioreaza simptomele neplacute din timpul sarcinii, in special greturile. Hidratarea constanta si pe parcursul intregii zile este cea mai buna masura de ameliorare a acestui simptom.

6. Alimentatie

Alimentatia din sarcina are plusuri si minusuri. Insa cand vine vorba de greturile matinale, specialistii te sfatuiesc sa stai la distanta de mancarurile grase si prajite si sa eviti mirosurile alimentelor care-ti provoaca greata. Concentreaza-te mai mult pe consumul de alimente care contin vitamina B6 , aceasta fiind esentiala in combaterea combaterea acestui simptom.

In plus, ideal este sa mananci portii mici si dese pe parcursul zilei si sa eviti cantitatile mari de mancare ingerate odata.

Micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei si in sarcina. Si este indicat sa fie luat cu regularitate si dimineata, imediat dupa trezire. Stomacul gol favorizeaza aparitia acestui simptom, chiar daca ar putea parea ca este mai bine asa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare