Supermame

#jucarii crosetate # business femei # mama antreprenor # munca acasa #super-mame

SuperMame. Cum sa inventezi jucarii sigure pentru copilul tau

Raluca este una dintre supermamele care au realizat ca sta in puterea fiecarui parinte sa gaseasca solutia cea mai buna pentru a-si proteja copilul. Alergica la o multime de lucruri, s-a temut ca si copilul ei ii va mosteni sensibilitatea asa ca a decis sa ii faca singura jucariile. Si dintr-o joaca, totul s-a transformat intr-o activitate serioasa, care promite sa devina si o afacere de succes. Pentru ca jucariile Ralucai prind suflet in mainile ei si invata sa spuna o poveste copiilor care le primesc in dar.

Raluca Pesa are 33 de ani. A studiat Dreptul, insa nu a profesat niciodata. Primul job a fost in presa, unde a lucrat ca redactor la o revista de design interior. A continuat acest drum, care, ulterior, s-a intersectat cu PR-ul sau Social Media si Publicitate. Pe toate le-a iubit si le-a urat in aceeasi masura, insa de ceva timp si-a descoperit, prin prisma de parinte, o pasiune noua: crosetatul.  

"Am inceput sa crosetez dupa ce s-a nascut micutul meu, care acum are 1 an si 4 luni. Eu sunt alergica, deci micutul meu era foarte posibil sa imi mosteneasca problemele. Asa ca am cautat jucarii hipoalergenice. Cum nu am gasit nimic sa convinga 100%, am ajuns sa le fac eu", isi incepe povestea Raluca, protagonista din aceasta saptamana a rubricii Supermame. 

Aguguhandmade nu este insa o afacere, este un hobby, spune chiar aceasta. Dar ar putea deveni o afacere din care sa se intretina, daca tot mai multa lume va intelege povestea jucariilor crosetate de Raluca. "Agugu Handmade este o poveste frumoasă despre noi, despre mame și copilași mici care au intrat în lume cu vise mari, despre întâmplări cu personaje adorabile pe care vă invit să le descoperiți împreună, clipă de clipă. Sunt zeci de personaje de poveste, colorate, vesele, vorbărețe, cântăcioase care au apărut în clipele mele libere numărate pe degete în zilele minunate în care veghez somnul puiului meu. Sunt vise în care s-au adunat toate culorile lumii, închipuiri, zâmbete, râsete cristaline de copii și mai ales - o dragoste mare pentru ce înseamnă o jucărie plină de imaginație. Sunt jucării apărute din iubirea nemărginită de mamă și din muzica sufletului, pe care numai noi, mamele o înțelegem", explica cum nu se poate mai frumos mamica lui V. 

Evident, orice poveste de succes, are parte de piedici. In cazul Ralucai, cel mai mare "dusman" este timpul sau mai bine spus, lipsa lui. "Putine persoane stiu ce inseamna handmade. Si mai putine inteleg ce inseamna handmade alaturi de un copil mic. Am crosetat cu el in brate, in timp ce el dormea, in timp ce il purtam in SSC. Acum a crescut si de-abia mai reusesc sa mai fac ceva cand e in preajma", mai povesteste Raluca. 

Ce recomanda jucariile Agugu? In afara de suflet, au cateva caracteristici importante pentru orice parinte: sunt hipoalergenice, sunt din bumbac (care are si certificat de garantie si conformitate), sunt sigure pentru copii, rezista foarte bine in timp si se pot spala la masina de spalat. 

Planuri de viitor? Evident, Raluca spera sa ajunga sa-si vanda jucariile create cu pasiune si migala intr-un magazin, de unde ar putea aduce bucurie mai multor copii. Asta chiar daca se va intoarce la munca de birou, la Etika Media, firma pe care a creat-o acum cativa ani si la care mai are inca de dezvoltat. Si asta chiar daca ii vine si acum greu sa impace jobul de mama cu cel de antreprenor.

Provocarile ei din viata de zi cu zi? "Sa am un copil, sa il cresc, sa am atat de multa rabdare... este cel mai greu lucru pe care l-am facut in viata mea. Dar este minunat!  Nu as putea sa insir sau sa descriu fiecare simtamant de mama pe care l-am avut de cand s-a nascut pana acum, cand a inceput sa lege propozitii stalcite. Pot sa spun doar atat:  merita fiecare efort", spune tanara mama. Insa la acestea s-au adaugat lipsa timpului pentru cuplu, nevoia de ajutor si dificultatea de a-l cere atunci cand simti ca tu esti cea care trebuie sa le rezolve pe toate (desi nu e asa).

Ce isi doreste Raluca pentru ea, pentru familie, pentru businessul sau vine din filozofia ei de viata: "Sa tot fii copil, chiar si la varsta asta! Altfel, daca luam viata prea in serios, ce ne-ar mai bucura? Nu spun ca ar trebui sa fim superficiali, insa... cred ca trebuie sa gasim bucurie in orice sa, mai mult de orice sa nu uitam sa visam. Si sa creem lucruri. Frumoase si clare, ca un ras cristalin de copil".

Astfel ca sfatul Ralucai pentru mamele care viseaza si ele la un business este usor de dedus: "Nu ezitati sa visati si sa puneti in practica visele voastre!". 

Raluca Pesa este si membra a comunitatii Work at Home Moms, o asociatie dedicata sprijinului mamelor antreprenoare si mai ales sprijinirii mamelor singure.  

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele