Cresterea copilului

#sarcina #mama #nastere #zambet bebelus #momente de neuitat

5 momente de neuitat atunci cand devii mama

Atunci cand devii mama, in primul an vei fi coplesita de intensitatea cu care se petrec evenimentele din viata ta si a bebelusului tau. Zile si nopti nedormite, griji peste griji, planuri realizate in functie de nevoile celui mic, vacante amanate etc. Totusi, stresul de a fi parinte nu se compara nici pe departe cu momentele magice pe care le experimentezi ca viitoare si proaspat mamica. Iata 5 clipe de neuitat!


1. Cand afli ca esti insarcinata

Acesta este un moment care schimba totul cu adevarat. Experimentezi anumite simptome, gandul iti zboara fugitiv la faptul ca ai putea fi insarcinata, insa clipa in care obtii confirmarea faptului ca vei deveni mama nu se compara cu nimic!


2. Cand asculti pentru prima data bataile inimii bebelusului tau

Un alt moment unic se petrece atunci cand asculti, pentru prima data, bataile inimii bebelusului tau. Este sentimentul acela de nedescris cand stii ca porti in pantece o viata, care urmeaza sa se transforme in cel mai frumos lucru din lume: copilul tau. Primele batai ale inimii embrionice au loc la 5 saptamani, insa tu le vei auzi cu ajutorul aparatului numit Doppler abia la 9-10 saptamani de sarcina.


3. Cand simti bebelusul pentru prima data

La inceput, chiar daca experimentezi anumite stari specifice si organismul se modifica, nu vei simti cu adevarat faptul ca esti insarcinata. Abia la prima "lovitura" in burtica a fatului vei experimenta sentimentul placut ca micutul are activitate. Potrivit specialistilor, miscarea acesta ar trebui sa aiba loc in al doilea trimestru de sarcina, mai exact intre saptamanile 16 si 22.


4. Cand iti tii bebelusul in brate pentru prima data

Asteptarea a luat sfarsit! Acum iti vezi comoara pentru prima data si o tii in brate! Este un sentiment coplesitor pentru orice mama, indiferent ca se afla sau nu la primul copil.


5. Cand bebelusul iti zambeste pentru prima data

Primul zambet! Ce poate fi mai frumos de atat? Micutul tau experimenteaza primul sentiment de fericire deoarece este alaturi de tine. Iar tu nu mai iti incapi in piele de bucurie, simti furnicaturi din cap pana in picioare. Este un moment unic in viata fiecarui parinte, pe care ai vrea sa il impartasesti cu toata lumea!

Sursa foto: growingyourbaby.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului