Cresterea copilului

#primavara #bebelusi #piele #ingrijire

Cum sa ai grija de pielea bebelusului primavara

Chiar daca zilele de primavara par foarte frumoase la prima impresie, in realitate vantul si soarele se incapataneaza sa ne faca zilele dificile. Aceasta perioada, cu toate fluctuatiile sale de temperatura, poate produce neplaceri micutului tau. Mai exact, pielea acestuia are de suferit, motiv pentru care primavara trebuie sa acorzi mai multa atentie acestui aspect.


Daca de obicei pielea copilului tau este fina si extrem de catifelata, in mod sigur ai observat ca dupa fiecare iesire afara aceasta capata o alta textura, mai putin matasoasa. Mai mult decat atat, in unele cazuri pot aparea iritatii sau eczeme .


In general mainile si fata sunt predispuse la aceste probleme, insa trebuie sa protejezi intregul corp al micutului tau. Iata cum poti face acest lucru:


Foloseste produse hidratante


Pentru ritualul de ingriijire al copilului, este indicat sa achizitionezi produse hidratante special create pentru pielea sensibila a copiilor. Sapunul, gelul de dus, uleiul de masaj si crema dupa baie, toate trebuie sa aiba in compozitia lor substante care sa inmoaie pielea copilului si sa o faca placuta la atingere.


Renunta la hainele foarte groase


Desi in sezonul rece ai fost tentata sa iti imbraci copilul foarte gros, evita sa faci in aceasta perioada acest lucru. Hainele groase, in special cele din lana il incalzesc excesiv pe micut si, astfel, va transpira mult mai usor. Aceasta combinatie intre materialul aspru si umiditate va irita foarte tare pielea copilului, asa ca cel mai indicat este sa il imbraci cu mai multe straturi de haine din bumbac, dar mai subtiri. Odata cu venirea caldurii, iesirile afara sunt mult mai dese, iar micutul va alerga mai mult ca de obicei.


Spala cu atentie hainele


Hainele micutului se spala separat de restul familiei si, desigur, in cazul acestora se foloseste mai putin detergent si aproape deloc balsam de rufe . Mai mult decat atat, hainele trebuie clatite foarte bine pentru a evita ca susbtantele chimice sa intre in contact cu transpiratia copilului si sa ii provoace astfel iritatii si eczeme.

De asemenea, chiar daca obisnuiesti sa usuci lucrurile afara odata cu venirea caldurii, evita acest obicei si in ceea ce priveste hainele micutului tau. Vantul intens din aceasta perioada nu va face decat sa imprastie praful, polenul si parul de animale in aer si implicit sa le aduca pe hainele copilului tau.


Hidrateaza-l si ofera-i fructe ca desert


Daca varsta o permite, ofera-i micutului tau cat mai multe fructe care sa ii intareasca sistemul imunitar, dar si multe lichide pentru o hidratare cat mai corecta.


Nu il tine doar in casa


Desi poate iti este frica sa il scoti pe copil foarte des afara pentru ca vrei sa il feresti de probleme specifice, raceala si alte boli de sezon, trebuie sa stii ca micutul tau are nevoie de aer proaspat in fiecare zi. Imbraca-l corespunzator si iesiti impreuna afara, zilnic, cel putin 15 minute. Astfel, micutul tau va avea mai multa pofta de mancare , va dormi mai bine si va fi mai bine dispus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului