Cresterea copilului

#jucarii pentru bebelusi # jucarii pentru fete #jucarii pentru baieti #jucarii pentu copii #Maxitoys Romania #magazin de jucarii #jucarii educative

Magazin de jucarii - cum alegem cele mai potrivite jucarii pentru baieti sau fete? Dar jucariile pentru bebelusi?

Fiecare dintre noi a trebuit sa cumpere, la un moment dat, jucarii pentru copii. Fie pentru ca suntem parinti si le oferim copiilor nostri, fie pentru ca am decis sa facem un cadou. Cum alegem aceste jucarii? Raspunsul pare cat se poate de simplu: mergem intr-un magazin de jucarii precum Maxitoys Romania si...alegem. Ei bine, realitatea ne arata ca nu este chiar asa.

In primul rand trebuie sa ne decidem ce cautam. Avem nevoie de jucarii pentru baieti? Ne intereseaza jucarii pentru fete sau vrem jucarii pentru bebelusi? Chiar daca nu pare "politically correct", segregarea de gen si varsta este foarte importanta la aceasta varsta. Doamne fereste sa oferim o papusa Barbie unui baietel, sau un set de jucarii pentru baita unui copil trecut deja de primii 2-3 ani! Veti vedea pe propria piele ce inseamna dezamagirea unui copil, ba chiar si sinceritatea cu care isi exprima aceasta dezamagire.

Ca sa putem alege cele mai potrivite jucarii pentru copii, ideal ar fi sa avem cateva indicii despre ce ii place celui sau celei care urmeaza sa primeasca acel cadou. Daca sunt chiar copiii nostri este mai simplu. Ar trebui sa avem deja o lista facuta cu mult timp in urma chiar de catre copil. Daca sunt copiii rudelor sau prietenilor nu este nicio rusine sa intrebam ce preferinte exista si, foarte important, daca nu cumva au deja jucaria la care ne-am gandit. Cu siguranta cunoasteti sentimentul acela pe care il aveti cand primiti de la colegi un fular albastru aproape identic cu celelalte doua perechi pe care le mai aveti acasa. Imaginati-va ca la copii aceasta dezamagire este cel putin de doua ori mai mare.

 

Daca suntem in cautarea unor jucarii pentru baieti, e bine sa retinem ca acestora le plac tot ceea se inseamna masini, camioane, elicoptere sau avioane, in general aproape orice are motor sau aripi si poate fi propulsat cu o viteza cat mai mare. Daca se intampla ca acel vehicul sa fie asociat cu un anumit personaj din filme sau desene animate, cu atat mai bine. Colectiile de jucarii pentru baieti contin varietati impresionante de modele, culori sau dimensiuni, de aceea alegerea va fi si mai dificila. Nu uitati, insa, ca, daca ati decis sa achizitionati o jucarie ce necesita baterii sa luati si bateriile necesare, astfel incat sa poata fi folosita imediat.

Tot din zona de jucarii pentru baieti, foarte apreciate sunt pistoalele, sabiile sau diferitele tipuri de arme folosite in diverse filme si seriale. Desi par tentante, daca nu sunt copiii dvs. cei care primesc cadoul ar fi bine sa va consultati cu parintii inainte de a le oferi. Sunt destui parinti care prefera sa evite astfel de jucarii, spre binele copilului dar si al celor din jur. Mingiile de tot felul sau instrumentele muzicale pot fi o alta idee, insa cu aceeasi retinere de consultare a parintilor. O pereche de tobe pentru un baiat energic poate fi, fara exceptie, cel mai nefericit cadou posibil.

Daca ne dorim jucarii pentru fete, paradigma shoppingului se schimba total. Daca baietii vor masini cu roti mari, elicoptere puternice sau pistoale zgomotoase, fetele isi doresc papusi in culori sclipitoare, cu cat mai multe accesorii. Si aici, oferta este atat de variata incat veti fi, cu siguranta, debusolati la inceput. Nu disperati si incercati sa puneti o intrebare simpla: "la ce desene se uita?" Toate personajele din filmele si desenele animate sunt acum intr-un magazin de jucarii, asa ca nu aveti cum sa dati gres.

Ca si in cazul baietilor, si atunci cand alegeti jucarii pentru fete e importanta varsta la care va raportati. Pentru 2-5 ani este relevanta zona de plusuri sau de papusi tip Barbie, dar daca vorbim despre segmentul de varsta 5-10 ani putem adauga diverse gentute sau seturi de creatie (vestimentara ori accesorii). De la 10 ani in sus, zona de bijuterii pentru copii devine extrem de atragatoare, recomandarile fiind sa alegeti bratari sau accesorii in concordanta cu tendintele de "fashion" ale tinerelor domnisoare.

Multi dintre noi se orienteaza catre multele jucarii educative prezente in magazinele de jucarii. E frumos sa facem cadou un set de chimie, un atlas, un glob pamantesc sau un kit de biologie, mai ales ca ne satisfacem si egoul de a "educa" pe cineva. Mare atentie, insa, la tipologia copilului ce urmeaza sa primeasca acest cadou. Daca stiti ca este o persoana dornica sa afle sau sa invete, un astfel de cadou educativ poate fi binevenit. Altfel ne intoarcem la dezamagirea unui copil care, de ziua lui, si-ar fi dorit sa primeasca o jucarie si a primit...o harta in relief a Romaniei. Util, educativ, dar deloc distractiv.

Daca vrem jucarii pentru bebelusi, aceasta este poate cea mai simpla alegere. La prima vedere. Bebelusii nu protesteaza, se bucura de orice si ni se va parea ca am fost cat se poate de inspirati. In acest caz, insa, atentia trebuie sa se mute pe protejarea copilului. Alegeti jucarii ce nu se pot desface in bucati mici, din materiale cat mai moi si, foarte important, fara diverse ingrediente ce pot fi periculoase. Ca un sfat, culoriile cat mai vii sunt recomandate, caci atrag atentia si veti vedea un zambet.

Asadar, alegerea unor jucarii pentru copii nu este deloc o joaca de copii. La fel ca si in cazul propriilor cumparaturi trebuie sa ne informam, sa stim ce vrem, pentru cine vrem si sa ne gandim, in primul rand, la persoana ce urmeaza sa primeasca acel cadou si abia apoi la ce ne place noua.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului