Cresterea copilului

# profesorul de sport #copii #parinti #dezvoltarea copiilor

Mai multa miscare pentru copii si parinti, gratie profesorului de sport

O sala de sport merita sa fie utilizata la maximul de utilitate pe care il poate oferi pentru ca spatiul deschis este prielnic pentru cele mai indragite sporturi de echipa sau individuale. Am asistat in aceasta vacanta la tot ceea ce inseamna implicare si pasiune a unui om care coordoneaza activitatea unei sali de sport dintr-un orasel mic, de provincie.

Nu am sa dau nume si nici loc, nu pentru ca nu ar fi de vazut sau de laudat, ci pentru ca vreau sa arat ce se poate face atunci cand exista acea scanteie in mintea unui om pasionat de miscare prin sport si pe care doreste sa o sadeasca si in obisnuintele zilnice ale copiilor si, de ce nu, celor care trec deja in catagoria adultilor.

Prin urmare, vad un afis in care mica urbe era invitata sa participe cu mic cu mare la campionatul local de tenis de masa. Cum aveam aveam timp am zis ca merita sa ma incarc cu putina energie odata cu nelipsitele galerii ale copiilor si parintilor. Surpriza a fost de la inceput pe masura. Sala, nu la dimensiunii cu tribune suprainaltate, insa extrem de cocheta si cu finisaje foarte frumos alese, avea marginile pline cu copii care isi asteptau randul la joc.

In mijlocul salii, pe toata lungimea, la distante egale si despartita de un sir de panouri din plastic, cate o masa ping pong , care parea ca scosa din cutie. Protagonistii, grupati pe categorii de varsta, impinsi sa stea grupati si tinuti cu greu in frau de un babat grizonat care facea ture de colo-colo.

Ulterior am aflat ca el este maestrul acestui regal de sport si distractie, ca el este profesorul de sport al liceului din oras si ca tot el s-a agitat ceva ani pana a deschis portile acestei sali de sport in care se moteaza nu doar masa tenis adorata de copii, ci si portile de handbal si fileul de volei.

Sa descriu in cuvinte vacarmul de urale si strigaturi este inutil. In schimb tragand cu urechea am aflat ca profesorul cu pricina intentioneaza sa cumpere inca ceva tehnica pentru sport, pentru ca vrea ca vara sa mute in curtea liceului tot campionatul de tenis de masa.

Spre seara, cand deja cupele fusesera inmanate si sala isi recapatase cat de cat linistea binemeritata, am intrat in vorba cu domnul profesor. Deschis mi-a explicat cum el nu poate trai fara sport si fara vacarmul copiilor. Cand ajunge acasa sta pe net si se tot uita la un model de masa tenis exterior, pe care l-a vazut tot pe site-ul de unde le-a cumparat pe cele din sala, si din care vrea sa cumpere inca vreo trei bucati.

Mai mult, mi-a povestit extrem de incantat ca au venit parintii sa-l intrebe daca nu ar putea si ei sa faca o partida pe masa de ping pong si ca sunt dispusi sa puna mana de la mana si sa isi cumpere propria masa, doar sa fie lasati in sala sa joace.

Atat de tare m-a inspirat omul incat am inceput si eu sa scroll-ez paginile on-line unului unde am descoperit atat de multe produse interesante incat tare mi-e ca voi ajunge cot la cot la cumparaturi cu profesorul nostru.

Este ideal sa ai idei, insa este superm sa le si pui in practica, pana la urma atat de usor si nu cu foarte multa cheltuiala. Nu am stat sa aflu de unde a reusit sa adune fondurile, insa m-am lamurit rapid ca acolo unde este pasiune in special pentru sport si copii atat de dornici de miscare, nimic nu te poate opri.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului