Cresterea copilului

#sarcina #copii #bebelusi #alaptat #culori neon #decor camera

Sarcina anului 2013: 5 tendinte legate de nume, alaptat si camera bebelusului

Gravidele anului 2013 se afla puse in fata unui nou val de tendinte in ceea ce priveste momentul si metoda anuntarii vestii sarcinii, alaptatul in public, cromatica camerei bebelusului si alegerea celui mai la moda nume pentru copil. Sarcina "regala" a lui Kate Middleton si gravidele celebre de la Hollywood au impus tendintele pentru noul an!

1 Anuntarea sarcinii in primul trimestru

Anuntul vestii sarcinii se face cel mai adesea la inceputul celui de-al doilea trimestru, cand majoritatea riscurilor de a pierde copilul se diminueaza considerabil.

Insa de cand Jessica Simpson sau Kate Middleton au anuntat vestea ca vor deveni mamici mai devreme de 12 saptamani, nimic nu pare sa le mai retina pe gravidele din toata lumea sa treaca peste superstitii si sa-si anunte sarcinile din momentul in care analizele confirma vestea.

Saptamana 1 de sarcina

2 Anuntarea vestii sarcinii pe retele de socializare

Dupa ce Ivanka Trump si Jessica Alba au anuntat prima oara pe Twitter ca sunt insarcinate, gravidele din toata lumea au inceput sa preia modelul, transformand retelele de socializare in cel mai popular mod de a anunta sarcina.

3 Alaptatul in public

Dupa ce anul 2012 a fost presarat cu o multime de campanii de incurajare a mamicilor sa alapteze bebelusii, dar si de promovare a alaptatului in public, specialistii sustin ca in 2013, fenomenul hranirii bebelusilor la san va capata si mai mare amploare.

4 Culorile neon in decorarea camerei copilului

Moda decorarii camerei bebelusului a trecut, de-a lungul timpului, prin multe tendinte in materie de culori: alb, negru, roz, bleu etc. Insa perioada in care camera era decorata in roz sau albastru, in functie de sexul copilului, a apus de mult.

In 2013, designerii de interior propun pentru decorarea camerei copilului o cromatica puternica, in culori neon, fluorescente si electrizante.

5 Numele de bebelusi la moda

Numele de bebelusi la moda in 2013 sunt inspirate atat de sarcina Ducesei de Cambridge, cat si de alte alegerile pe care alte vedete le fac pentru bebelusii lor.

Daca la Hollywood si in Anglia revin la moda numele inceputului de secol XX: Anna, Robert, Edith, dar si cele eco - Green, Olive, Blue, Violet, gravidele din toata lumea stau cu ochii pe numele pe care-l va primi mostenitorul tronului britanic, pentru a-l adopta pentru bebelusii lor. Cele mai vehiculate variante de pana acum sunt: Diana, William, Isabel, Sophie, Olivia, Charles, Arthur, Victor sau Pihilip.

Foto: Chametre.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului