Cresterea copilului

# jucarii educative copii #jucarii educative #jucarii copii

Top 5 idei de jucarii educative si cadouri pentru copii 3-5 ani

Jucariile educative sunt foarte la moda in ziua de azi, din motive evidente! Acestea au crescut in popularitate datorita faptului ca acestea au si o componenta practica, ajutand foarte mult la dezvoltarea copilasului. Asadar, esti in cautare de jucarii educative pentru dezvoltarea copilului tau. Ce ar trebui sa cauti mai exact? Din fericire, am facut acest top pentru a te ajuta sa gasesti cele mai bune jucarii interactive la preturi foarte bune.

1. Jucarie cu Activitati - Fluturas cu Forme

O jucarie excelenta pentru bebelusi, aceasta contine sase forme colorate care vor ajuta la capacitatea motorie a bebelusului tau! Chiar si bebelusii mai mici pot scoate partea superioara a albinutei pentru joaca de-a pusul si scosul lucrurilor. Cand bebelusul va creste mai mare, potrivirea cuburilor prin formele de pe capacul jucariei il va ajuta sa-si dezvolte capacitatiile motorii de baza, precum dexteritatea degetelor si coordonarea ochi-mana.

Coordonarea ochi-mana este o abilitate foarte importanta in viata unui om, iar cat de buna este aceasta coordonare va influenta intr-un mod puternic viata copilasului tau. Aceasta coordonare influenteaza abilitatea de a conduce eficient o masina si de a reactiona in timp util in fata intamplarilor neprevazute, cat si abilitatea de a juca sporturi, precum baschet sau tenis de camp

2. Placa din Lemn Puzzle 4 in 1

Un joc din lemn educativ cu cifre, forme si tangram. Este o jucarie ce il invata pe cel mic sau cea mica sa deosebeasca si recunoasca formele, cifrele, dar si culorile. Cifrele de la 1 la 10 sunt insotite si de un set de forme geometrice. Este si o jucarie tangram, o jucarie unde imaginatia este singura limita. Fiecare cifra si forma magnetica are un magnet pe ea si poate fi “pescuita” cu ajutorul unditei inclusa in set.

Acest joc este excelent pentru invatarea cifrelor pentru copii, invatand astfel principiile matematicii inca de la o varsta foarte mica. Este important ca sa ne invatam copilasii numerele (si eventual chiar si adunarile si scaderile) din doua motive: in primul rand, un copil pricepe informatii mult mai usor, cu cat este mai mic, iar in al doilea rand, daca acesta sau aceasta invata principiile matematicii de la o varsta cat mai mica, ii va fi mult mai usor la scoala!

3. Joc Educativ Agerino - Invat sa Scriu

Un joc educativ progresiv, special conceput pentru copiii de peste 5 ani. Cartonasele colorate pentru scris incurajeaza copilul sa invete, sa scrie si sa citeasca. Pornind de la exercitii simple de pre-instruire, card cu card, copilul invata sa creeze conexiuni intre obiecte si litere, sa practice si sa scrie multe cuvinte. Mai mult, datorita markerului special si a buretelui, copilul poate repeta exercitiile de cate ori doreste.

 Jocul educative Agerino este foarte eficient in a iti invata copilul sa scrie si sa citeasca, pentru ca noi oamenii suntem niste fiinte vizuale, care invatam mult mai usor daca vedem decat daca auzim. Astfel, copilasul tau va pricepe mult mai repede cuvintele, fix pentru ca va putea sa le asocieze cu obiecte!

4. Joc motric de memorie - Pescuim Impreuna

Acesta este un joc interactive din lemn care ajuta la dezvoltarea sortarii si distingerii formelor si culorilor dar si la antrenarea memoriei si a jocului in echipa. Un joc din lemn cu 4 tematici diferite, fiecare din ele avand tablita ei. Este un joc de memorie dar si de abilitati, un joc care provoaca mintea la maxim. In acest joc copilasul tau va pescui cu ajutorul magnetilor niste pestisori si va trebui sa tina minte ce se afla sub ei. Primul castigator este cel care memoreaza toate casutele de pe tabla.

Jocul are 4 tematici:

●     Vehicule

●     Legume

●     Obiecte casnice

●     Litere

In set se se regasesc cele 4 placute, figurinele pestisori, dar si o undita. In plus, in centrul fiecarei forme se regaseste un sortator cu forme geometrice. Provocarea este ca din ele sa se formeze un cerc. Materialul este din lemn de inalta calitate.

Fiind vorba despre un joc despre memorie, acesta este unul foarte important in dezvoltarea oricarui copil. Memoria este una din cele mai frumoase si de nepretuit lucruri pe care noi ca oameni le avem, si este absolut esential ca noi (si prin extensie copiii nostri) sa isi poata forma o memorie foarte puternica si de lunga durata.

5. Cub Educativ din Lemn – Trefl

Un cub colorat din lemn natural de culoare deschisa care este o jucarie perfecta pentru dezvoltare timpurie. Cubul versatil ofera o varietate de jocuri, iar pe peretii sai se afla o oglinda, un ceas, un mic abac si tije zig-zag cu bile colorate, ceea ce creaza un mic loc de joaca distractiv pe aceasta mica jucarie, formand abilitatea copilului de a aplica o gandire logica concentrandu-se asupra unui scop si ajutand la invatarea numelor culorilor, a numerelor si a zilelor saptamanii, imbunatatind si coordonarea mana-ochi, fiind o jucarie perfecta pentru cresterea dexteritatii si abilitatilor locomotorii. Toate elementele sunt vopsite cu vopsele non-toxice.

Acest cub este absolut incredibil, fiindca reuseste, atat sa iti educe copilul, cat si sa ajute la coordonarea sa mana-ochi, in timp ce reuseste sa fie foarte, foarte distractiv in acelasi timp!

Acestea sunt doar cateva exemple de jucarii educative pentru dezvoltarea copilului tau. Dupa cum am spus mai devreme, popularitatea lor a inceput sa tot creasca in ultimii ani, iar aceasta nu pare sa se opreasca prea curand. Acest lucru se datoreaza faptului ca parintii din ziua de azi au inceput sa realizeze cat de important este ca si copilasul lor sa inceapa sa invete de la o varsta cat mai frageda si cat de util ii va fi in viata.

Desigur, doar pentru ca aceste jucarii sunt educative nu inseamna ca trebuie sa fie si plictisitoare, acestea fiind concepute special pe premisa “sa invatam distrandu-ne”. Copilaria trebuie, la urma urmei, traita, caci aceasta este cea mai frumoasa perioada din viata oricarui copil. Insa daca ne putem dezvolta abilitatiile locomotorii, vocabularul, dexteritatea si coordonarea ochi-mana cat o facem, cu atat mai bine!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare