Activitati pentru copii

# idei activitati copii #activitati sportive #dezvoltarea copiilor

Copil energic? 3 idei de activitati care-i vor fi pe plac

Nu suntem departe de adevar atunci cand spunem ca sintagma „copil energic” este aproape un truism. Orice parinte stie ca rezervele de energie ale copiilor sunt inepuizabile, invers proportional cu ale adultilor care ii supravegheaza. De multe ori, cei mici par a asimila energia scursa din parinti. Ideea e ca e absolut normal ca un copil sa fie energic. Important e cum il ajuti sa isi consume aceasta energie pentru a se putea dezvolta armonios, pentru a se odihni si pentru a-ti oferi linistea necesara acasa si in societate.

Dans

Dansul este o activitate ideala daca locuiesti la parter sau la casa. Altfel poate fi deranjant pentru vecinii de dedesubt. Insa are marele avantaj de a consuma energie fara sa simti. Poate fi o rutina foarte buna atat dimineata, cat si seara. Adunati-va intr-o camera spatioasa, eliberati eventualele obstacole din jur si apasa play la dispozitivul media cu muzica voastra preferata. Nici macar nu trebuie sa ai talent sau sa urmezi pasii corect. Este suficient sa fii acolo, sa razi si, de ce nu?, sa canti impreuna cu copilul. Cei mai mici se vor limita la a sari pe melodie, insa pe masura ce cresc miscarile vor evolua.

Sport

Daca ai adoptat un stil de viata sanatos, cu program zilnic de miscare, implica-ti si copiii. Spre exemplu, rutina de dimineata cu exercitii fizice in casa, o poti face in prezenta lor. La fel ca in cazul dansului de mai sus, miscarile lor nu trebuie sa respecte nici un program. Copilului ii este suficient sa fie in jurul tau, sa te simta aproape. Tu iti poti urma ritualul matinal, in timp ce el isi consuma energia jucandu-se. Se obisnuieste astfel cu ideea de viata sportiva, care ii va fi de folos ulterior cand va practica astfel de activitati. Pe masura ce cresc, copiii pot fi implicati in activitatile de fitness ale parintilor.

Jocuri

Sa te joci cu copilul tau nu este o activitate benefica doar celui mic. La fel de multe endorfine se elibereaza si in corpul tau atunci cand razi, te distrezi si te bucuri de satisfactiile celor mici. Asadar, beneficiul este dublu. Cel putin in ultimul an am fost obligati sa petrecem mult mai mult timp acasa. Atunci cand lucrezi in sistem remote, copilul este pus intr-o mare dificultate: esti acasa, dar ai momente cand nu poti vorbi, nu te poti juca, devii indisponibil. Pentru a compensa aceasta absenta, este esential sa fii prezent cu adevarat in timpul pauzelor de la serviciu. Poti reface astfel stocul de jocuri al familiei, potrivit categoriilor de varste ale copiilor, de la jocuri de indemanare, jucarii Goki, jocuri de rol sau orice alta categorie ce nu implica dispozitive electronice sau ecrane. Jocurile de atentie si perspicacitate nu trebuie ocolite, pentru ca energia copilului tau poate fi consumata nu doar prin activitati fizice intense, ci si prin efort intelectual. Prin intermediul jocurilor de memorie iti ajuti copilul sa se dezvolte nu doar fizic, ci si emotional.

Perioada pandemiei ne-a pus tuturor mintile la contributie pentru petrecerea timpului impreuna cu cei mici. Cei mai castigati au fost parintii care au investit afectiv in relatia cu copiii lor si au compensat lipsa vizitelor cu activitati diverse in interiorul sau in jurul casei. Atentia pe care le-o oferi copiilor tai este esentiala pentru dezvoltarea fizica si mai ales emotionala.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele