Nasterea

#corpul uman #genetica #schimbari

Nasterea naturala ar putea deveni istorie. Schimbari uluitoare in corpul uman

Ati observat ca barbatii tind sa isi piarda parul din ce in ce mai devreme si ca tot mai multi copii au o vedere slaba? Stilul de viata pe care il avem are un mare impact asupra evolutiei omului si nu ne afecteaza doar prezentul, ci determina si cum vor fi urmasii nostri.

Iata cateva schimbari care au loc in gena umana chiar sub ochii nostri, fara sa ne dam seama:

Pistruii, care au factor de protectie solara, sunt tot mai des intalniti. Ei apar pe piele atunci cand cineva se expune prea mult la soare, ca o bariera in calea razelor UV, dar dispar atunci cand expunerea este mai mica, iar pielea poate sintetiza vitamina D.

Pistruii erau destul de rari inainte, dar acum apar tot mai mult, indiferent de culoarea pielii si a parului. Ei sunt rezultatul unei gene cu o mutatie care ii ajuta pe stramosii nostri sa traiasca in siguranta in locuri unde era foarte putin soare iarna si foarte mult vara.

Barbatii chelesc mai devreme, chiar in jurul varstei de 20 de ani, ca rezultat al unui ritm de viata cu mult stres, tensiune si frustrari. Un alt factor care determina caderea prematura a parului poate fi lipsa de zinc si fier din organism, identificata in ultima perioada in special la persoanele care adopta o dieta vegetariana fara a consulta si un medic atunci cand o fac, pentru a se asigura ca au in continuare o alimentatie echilibrata.

Nasterea naturala ar putea deveni istorie 

Nasterea prin cezariana este o practica tot mai des intalnita, chiar si in cazuri in care nu ar fi necesara din punct de vedere medical. Mortalitatea materna s-a redus, spre exemplu in cazurile in care fatul era prea mare pentru o nastere normala. Cresterea numarului de fiice care au venit pe lume prin cezariana a facut ca acest "bulgare" sa se rostogoleasca si sa creasca tot mai mult. Cercetatorii prevad un raspuns evolutionar care, in timp, va transforma nasterea naturala in istorie.

Greutatea si rezistenta oaselor scade din generatie in generatie din cauza lipsei de activitate fizica din viata moderna. 

Sistemul imunitar devine tot mai slab. Folosirea unor solutii de curatare tot mai puternice si a tot mai multor medicamente ne protejeaza si nu prea. Numarul persoanelor care dezvolta alergii, astm si boli autoimune este in continua crestere, din cauza ca nu mai avem ocazia sa interactionam cu bacterii si virusuri care ar trebui sa invete sistemul imunitar sa lupte. Rezultatul: sistemul imunitar se suprasensibilizeaza si ajunge sa se intoarca impotriva corpului nostru.

Copiii au tot mai mult si tot mai des probleme de vedere. Schimbarile in felul in care ochii celor mici functioneaza sunt un rezultat al expunerii la ecrane. In ultimii ani s-a constatat o tendinta care incet incet va deveni regula: copiii vad foarte bine la apropiere, dar nu si la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nasterea

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare