Sanatatea copilului

#vaccinare covid #vaccinare copii #vaccinare

A inceput campania de vaccinare a copiilor. Unde a fost deschis primul centru

Vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani a inceput in Romania, miecuri, 2 iunie. Serul Pfizer a fost aprobat vineri de Agentia Europeana a Medicamentului.

 

Primul centru de vaccinare a fost inaugurat in Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei. La deschidere au participat coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita si primarul sectorului 4.

Dupa conferinta de presa, Valeriu Gheorghita s-a alatura personalului medical si  a administrat prima doza de vaccin.

"A debutat in mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani in toate centrele de vaccinare din tara unde este distribuit vaccin produs de BioTech - Pfizer. In ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programari in platforma nationala, pe langa persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Stim ca persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directa, fie prin programare. Ma bucur ca o parte dintre parinti a ales sa faca programarea in platforma, pentru ca in felul acesta putem asigura si un interval orar, dar si garantia ca vom primi doza respectiva", a spus Valeriu Gheorghita.

Valeriu Gheorghita a subliniat ca minorii trebuie sa vina insotiti de un parinte sau de tutorele legal si ca programarea in platforma elimina riscul asteptarii care de multe ori nu este confortabila.

"Credem ca solutia de programare in platforma este una foarte buna si ne dorim sa fie acceptata de foarte multi dintre parinti. Inca de la primele ore, am semnale din tara, ca sunt copii care s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei, care chiar mi-au scris si erau foarte bucurosi ca au putut sa se vaccineze. (...) Nu erau reactii adverse, dimpotriva, erau copii care asteptau acest pas de cateva saptamani. Erau foarte emotionati si bucurosi. Cred ca avem un segment al populatiei tinere care ne da foarte multe sperante", a declarat presedintele CNCAV.

Medicul militar a explicat de ce este atat de importanta vaccinarea impotriva Covid a tinerilor, in special a celor care sufera de afectiuni cronice.

"Prin acordarea autorizatiei de utilizare a acestui vaccin si la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, in mod deosebit pentru copiii care au afectiuni cronice, care au afectiuni ii predispun la risc crescut de forme grave de imbolnavire, ma refer la afectiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii institutionalizati, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din pacate obezitatea reprezinta o problema de sanatate publica in crestere inclusiv in tara noastra. Ca atare, exista o nevoie reala pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili in aceasta perioada", a explicat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului