Cresterea copilului

#vacanta la plaja #vacanta alaturi de copii # protectie solara copii #protectie copii #plaja #protectie solara #vacanta #copii

Vacanta la plaja alaturi de copii? Cum sa-i protejezi de soare

Expunerea indelungata la soare este foarte periculoasa pentru copii. Stiai ca arsurile solare din copilarie cresc cu pana la 50% riscul de a face cancer de piele la maturitate? Tocmai din acest motiv este foarte important sa-i protejezi de razele soarelui la vaste fragede. Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont in momentul in care pleci cu cei mici la mare.

Crema de protectie solara, obligatorie

Crema de protectie solara este obligatorie in cazul copiilor. Opteaza pentru o crema cu SFP 50 si aplic-o inainte de a parasi camera hotelului. Repeta procedura de fiecare data dupa ce copilul iese din apa. De asemenea, este foarte important sa stii ca lotiunile cu protectie solara trebuie să fie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicate la fiecare două ore sau imediat după ce au ieșit din apă.

Alege un loc cu umbrele

Cand mergi la plaja impreuna cu cei mici, opteaza pentru o plaja amenajata cu umbrele. Copiii nu trebuie sa fie expusi in permanenta la soare. Cel mai bine este sa-i amenajezi locul de joaca intr-un loc umbros.

Totodata este foarte important sa nu ii expui pe cei mici, la soare intre orele 10-16.

Acorda atentie imbracamintei

Pe langa costumul de baie traditional, trebuie sa acorzi o mare atentie imbracamintei. Alege pentru cel mic haine usoare, din bumbac, in nuante deschise. Nu uita de palarie sau sapca, pe care cel mic trebuie sa le poarte in permanenta pentru a evita riscul insolatiei.

Hidratarea, foarte importanta

Daca pleci la plaja alaturi de copii este foarte important sa ai la tine sticle cu apa si fructe proaspete pe care sa le oferi copiilor. Este indicat sa le oferi copiilor apa la fiecare 15-20 de minute, pentru a evita aparitia senzatiei de sete.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare