Sarcina

#consiliere nutritionala gravida #consiliere nutritionala #gravide #sarcina

Consiliere nutritionala pentru gravide

Consilierea nutritionala in timpul sarcinii este esentiala, sanatatea fatului depinzand de ceea ce femeia consuma. Alimentatia mamei reprezinta principala sursa de nutrienti a acestuia.

Este recomandat ca o mama sa aleaga o varietate de alimente si bauturi sanatoase, pentru a furniza substantele nutritive importante, de care fatul are nevoie pentru cresterea si dezvoltarea intrauterina.

In perioda sarcinii femeia are nevoie de mai mult calciu, acid folic, fier si proteine decat in perioada dinaintea sarcinii.

Fatul nu este un parazit!

Nu poate lua orice nutrient din organismul mamei, in detrimentul acesteia.

Cand aportul de nutrienti scade sub o anumita limita, cresterea si dezvoltarea fetala sunt compromise mai mult decat sanatatea mamei.

Nutrientii sunt utilizati astfel:

  • Intai pentru nevoile mamei si suportul modificarilor fiziologice;
  • Apoi pentru dezvoltarea placentei;
  • La final devin disponibili la niveluri optime pentru fat.

Atat deficientele nutritionale, cat si cresterea exagerata in greutate a mamei, pot avea repercursiuni nedorite asupra cresterii si dezvoltarii fatului.

Siguranta nutritiei este esentiala pentru a avea un copil sanatos. In mod ideal, adoptarea unui plan de alimentatie sanatoasa inainte de sarcina este cea mai buna metoda de a preintampina aceste probleme.

Dieta alimentara zilnica, afecteaza modul in care functioneaza corpul nostru, modul in care ne vindecam si ne dezvoltam si determina sanatatea nutritionala de baza la care se vor naste copiii nostrii.

Pentru a va asigura pe perioada sarcinii o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa ajute la dezvoltarea armonioasa a fatului, e bine sa consultati un specialist in nutritie.

Ce va poate invata nutritionistul?

  • Sa aveti o alimentatie sanatoasa si echilibrata, pentru a evita aparitia deficientelor nutritionale, sau pentru a evita o crestere exagerata in greutate;
  • Sa preparati corect alimentele;
  • Sa va optimizati stilul de viata;
  • Sa gasiti cele mai bune si sigure surse de alimente;
  • Sa gasiti remedii pentru diferite simptome neplacute ce insotesc sarcina.

Pentru mai multe informatii te asteptam la Cabinetul Nutrisistem din Bucuresti, Str. Caineni nr. 20 sau la telefon: 0744.672.878.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele