Activitati pentru copii

#filme copii #kinodiseea

Cele mai bune filme pentru copii la editia aniversara KINOdiseea

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film pentru publicul tanar KINOdiseea va avea loc la Bucuresti, in perioada 8-13 noiembrie. Noua filme se vor afla in competitie pentru trofeul festivalului.

Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmarite in premiera nationala in competitia internationala a festivalului, impreuna cu 5 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de varsta si singurul film romanesc pentru copii realizat in ultimii ani. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro si la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa.

Festivalul va debuta pe 8 noiembrie, la Cinema Pro, cu asteptata animatie franceza „Colt Alb”, in regia lui Alexandre Espigares, considerata a fi cea mai fidela adaptare a cartii lui Jack London.

Un alt film foarte asteptat este animatia nominalizata anul acesta la Oscar, The Breadwinner/ Parvana – O copilarie in Afganistan, in regia Norei Twomey, de la producatorii The Secret of Kells si Song of the Sea, producator executiv Angelina Jolie.

Sinopsis

The Breadwinner urmareste povestea extraordinara a unei fete afgane de 11 ani, Parvana, nascuta intr-o lume de conflict si opresiune in continua schimbare, care isi gaseste taria in iubirea din familia ei. In Kabulul controlat de talibani, femeile si fetele nu au voie sa paraseasca casa fara sa fie escortate, sa castige bani sau sa cumpere mancare si consumabile din piata. Cand tatal lui Parvana, un profesor, este inchis pe nedrept, aceasta trebuie sa se deghizeze in baiat pentru a deveni singurul sustinator si suport al familiei sale.

Laureat la Berlinale 2018, Supa Modo este o extraordinara co-productie intre Kenya si Germania, sinopsis: Jo, o fetita de 9 ani, sufera de o boala terminala. In momentul in care putine mai pot fi facute pentru ea, paraseste spitalul si se intoarce acasa. Mama ei, Kathryn si sora ei adolescenta Mwix unesc micutul sat Maweni pentru o cauza comuna – aceea de a o convinge pe Jo ca are puteri speciale si ca este de fapt o super-eroina.

Filmul islandez Soimii va fi proiectat in prezenta regizorului Bragi Thor Hinriksson, care va intra in dialog cu publicul prezent in sala de cinema. Bragi Thor Hinriksson este unul dintre cei mai indragiti regizori islandezi, ale carui filme pentru publicul tanar au concurat cu succes in salile de cinema productii de la Hollywood.

In afara competitiei, filmul pentru copii „Strajerii” (regia Liviu Marghidan) va avea parte de o proiectie speciala, urmata de o intalnire si un dialog intre public si echipa care a lucrat la primul lungmetraj romanesc cu si despre copii de dupa 1989.

Filmul care va inchide cea de-a X-a editie KINOdiseea, proiectat imediat dupa gala de inchidere este indragita animatie Anastasia, in regia lui Gary Goldman si Don Bluth, unii dintre cei mai importanti realizatori de filme animate independente din lume. Filmul a fost nominalizat la doua premii Oscar in anul 1997 si spune povestea printesei Anastasia Romanov, unul dintre cele mai mari mistere ale secolului XX.

Spotul festivalului aici.

Detalii despre toate filmele, precum si informatii despre rezervari si bilete, pe www.kinodiseea.ro si https://eventbook.ro/program/kinodiseea.

Ca in fiecare an, KINOdiseea va avea si ateliere cu participare gratuita pentru cei mici. Cateva dintre atelierele de la aceasta editie sunt:

  • atelier de acrobatie cu Nadia Budurusi

  • atelier de animatie frame-by-frame cu regizoarea Vera Suratel

  • atelier de decoruri modelate cu Kinder Express

  • atelier de scenografie cu Adeline Badescu

  • atelier de magie cu Magitot

  • atelier Set Designer, sustinut de eematico (efecte speciale, green screen, iluzii)

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie si va fi urmata de un film surpriza.

Festivalul International de Film KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania, finantat de Primaria Sector 3.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel international de catre cea mai importanta asociatie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. In cele 9 editii, festivalul a avut peste 100.000 de participanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele