Nasterea

#fertilitate #mama #mama eroina

Femeia cu o fertilitate iesita din comun. A facut 44 de copii ca urmare a unei afectiuni genetice

Intr-o perioada in care parca tot mai multe femei se lupta cu probleme de fertilitate, o afectiune genetica a facut-o pe o femeie din Uganda sa fie cunoscuta drept cea mai fertila femeie din lume. Mariam Nabatanzi are 41 de ani si pana la varsta de 36 de ani a facut 44 de copii, conceputi pe cale naturala. 

Mariam sufera de o afectiune genetica rara, care poate fi pe jumatate miraculoasa, pe jumatate blestem. Casatorita fortat la numai 12 ani cu un barbat de 40 de ani, Mariam a nascut primul copil dupa numai un an de casnicie. Au urmat, intr-un interval de 23 de ani, patru seturi de gemeni, cinci seturi de tripleti si cinci seturi de cvadrupleti. Iar la 36 de ani medicii i-au interzis sa mai faca si alti copii, recomandand o masura extrema.

Gena fertilitatii foarte ridicate se pare ca a fost mostenita de la tatal ei, care a avut, la randul sau, 45 de copii.

Colac peste pupaza, femeia s-a trezit singura cu toti cei 38 de copii care au supravietuit, atunci cand sotul ei a decis sa-i paraseasca si sa nu le mai poarte de grija. Mariam, care a avut o copilarie extrem de dificila, isi doreste pentru copiii ei sa poata merge la scoala, sa aiba suficienta mancare si sa fie responsabili cu ajutorul de care este nevoie in casa. Ea, la randul sau, este nevoie sa lucreze in mai multe locuri pentru a-si putea intretine familia: este coafeza, decoratoare, mai lucreaza si la o distilerie, iar in timpul liber colecteaza si vinde fier vechi.

Dupa ultima sarcina, Mariam a primit din partea medicilor interdictia de a mai face copii si i s-a recomandat o solutie extrema: indepartarea uterului. Dupa ce a cantarit atent lucrurile, femeia a acceptat histerectomia si spune ca nu regreta decizia luata. La 23 de ani, cand avea deja 25 de copii, Mariam a apelat pentru prima oara la medici pentru a afla de ce avea doar sarcini multiple. Verdictul a fost predispozitie genetica la hiperovulatie (eliberarea unui numar neobisnuit de ovule). Pastilele contraceptive nu erau de folos, deoarece ii puteau provoca probleme grave, din cauza ovarelor sale neobisnuit de mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nasterea