Sanatatea copilului

# evolutie coronavirus copii # coronavirus copii #coronavirus

Avertisment! Evolutia coronavirusului, in cazul copiilor, este imprevizibila

Coronavirusul nu iarta pe nimeni! Posibilitatea ca un copil sa faca o forma grava este insa mica, dar nu exclusa total. Cei mai multi dintre copii fac forme usoare sau sunt asimptomatici.

 

"Gravitatea cazurilor la copii este mai mica, dar trebuie sa tinem cont ca evolutia poate sa fie imprevizibila si trebuie acordata atentie, indiferent daca este varsta copilariei sau adult tanar. De asemenea, ei pot transmite", a declarat Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, pentru ziare.com.

"Trebuie identificate scolile unde exista cazuri si aplicate toate masurile epidemiologice ca sa se limiteze cresterea acestor cazuri printre copii, iar unitatile de invatamant in care exista aceasta problema sa treaca la sistemul online de invatamant", a mai spus Doina Azoicai.

"La Iasi am avut peste 100 de copii internati, nu am avut nicio forma grava, au fost toate forme usoare. Categoric, copiii pot transmite, nu exista nicio documentatie stiintifica in care sa fie corelarea dintre forma usoara si asimptomatica si gradul de contagiozitate", sustine Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului