Sanatatea copilului

# esentiala #vaccinarea #vaccinare copii #vaccinare #copii

Semnal de alarma! Vaccinarea antigripala, un must in acest an, in contextul pandemiei

Medicii trag un semnal de alarma pentru parinti, sustinand ca in acest an, in contextul pandemiei de coronavirus, efectuarea unui vaccin antigripal este esential pentru copii. 

 

Avand in vedere ca urmeaza sezonul gripei, copiii sunt expusi in fata a doua boli. Avand in vedere ca multi dintre copii fac forme severe ale gripei normale, daca contacteaza si noul coronavirus, poate fi un dezastru pentru sanatatea lor.

Medicii sustin ca pentru a limita extinderea virusului gripal in comunitate, 75% din populatia cu risc trebuie sa fie vaccinata. In aceasta categorie intra copiii, batranii si personalul medical.

Ministerul Sanatatii a declarat ca are suficiente stocuri pentru a vaccina copiii si restul persoanelor de risc. Specialistii le recomanda parintilor sa apeleze la medicul de familie si sa solicite vaccinarea pentru copiii lor, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului